ROTTERDAM - Bij een preventief fouilleeractie in Rotterdam Charlois heeft de politie op vrijdag 19 april twee vuurwapens gevonden. Twee mannen van 34 en 22 jaar uit Rotterdam zijn aangehouden.

Er werden op vier locaties in Charlois acties verricht. In totaal werden 52 voertuigen en 76 personen gecontroleerd.
Naast de vuurwapens, vonden agenten ook vier messen en zakjes (soft)drugs. Hier is afstand van gedaan. Het doel van preventief fouilleren is het wapenbezit in Rotterdam terugdringen en zo de veiligheid te verbeteren. De burgemeester bepaalt wanneer en waar de politie preventief mag fouilleren. Dat geldt ook voor Charlois dat is aangewezen als veiligheidsrisicogebied.

Tipgeldregeling
Vuurwapenbezit leidt tot gebruik van vuurwapens waarbij slachtoffers kunnen vallen. Om (vuurwapen)geweld in Rotterdam terug te dringen is één van de maatregelen een beloning voor tips die leiden tot het vinden van vuurwapens. Een tipgever kan daarvoor maximaal 750 euro krijgen.

Bel het TCI
Heb jij een tip over een vuurwapen? Bel dan met Team Criminele Inlichtingen (TCI). Deze afdeling gaat zeer vertrouwelijk om met de gegevens van de melder. De hoofdofficier van justitie bepaalt uiteindelijk of de tipgever met maximaal 750 euro wordt beloond. Rotterdammers kunnen vermoedens van vuurwapens melden via het telefoonnummer van de Vuurwapentiplijn 06-47956232.