ROTTERDAM - In het onderzoek naar het steekincident in Rotterdam Overschie van 18 januari is de politie op zoek naar informatie over wat er voorafgaand aan het incident heeft plaatsgevonden.


Op deze donderdagochtend raakte een 82-jarige man uit Maassluis zwaargewond toen hij rond 10.15 uur werd neergestoken. Agenten hielden snel daarna een 46-jarige man uit Polen aan. Hij zit vast en wordt verhoord. Het slachtoffer ligt in het ziekenhuis en zijn toestand is onverminderd ernstig.

Contact

Voorafgaand aan het steekincident heeft de verdachte in de wijk Overschie mogelijk mensen lastig gevallen of anderszins op een vervelende manier benaderd. De politie komt graag met hen in contact. De verdachte is een 46-jarige Poolse man met een lichte huidskleur en hij heeft heel kort haar / is kalend. Hij was in het zwart gekleed en spreekt geen Nederlands.

Lastig gevallen

Werd u op donderdagochtend door hem benaderd of lastig gevallen of zag u hem dat bij anderen doen? Laat het de politie weten via 0900-8844 en vraag naar de recherche van district Rijnmond Noord.