SPIJKENISSE - In de nacht van zaterdag op zondag is er voor de tweede keer een niet ontplofte handgranaat aangetroffen bij een woning aan de Vlinderveen in Spijkenisse. Er woonden al langer geen mensen meer in verband met een bestuurlijke sluiting.


Het was vannacht rond 01.30 uur toen de melding binnenkwam dat er een ruit werd ingegooid. Er bleek een handgranaat te zijn gegooid, maar hij ging niet af. De eerdere handgranaat die niet afging op dat adres was op 4 juli. De woning was daarom bestuurlijk gesloten en er wonen sinds die sluiting al geen mensen meer.
Omliggende woningen zijn uit voorzorg ontruimd en de bewoners zijn opgevangen. De EOD heeft onderzoek gedaan en rond 5.30 uur is het explosief veilig gesteld en konden de bewoners weer terug naar huis.

Info?
Heeft u nog belangrijke informatie of beelden en nog niet met de politie gesproken omdat u bijvoorbeeld niet thuis was tijdens het buurtonderzoek van vandaag? Meld het dan alsnog heel makkelijk via het bijgesloten tipformulier. Bellen kan uiteraard ook met 0900-8844 of met 0800-7000 als u liever anoniem blijft. En anoniem bellen via Meld Misdaad Anoniem is ook echt anoniem. MMA is niet van de politie.