ROTTERDAM - Op dinsdagmiddag 16 november rond 13.45 uur werd de juwelier Siebel aan de Poolsterstraat in Rotterdam overvallen. De overvaller bedreigde het aanwezige personeel met een vuurwapen en nam sieraden mee. Later konden agenten twee mannen aanhouden. Toch is de politie op zoek naar meer informatie, voornamelijk over de vluchtauto. Denkt u mee?


Informatie gezocht over de vluchtauto

Na de overval vluchtte de dader met zijn buit de winkel uit en verdween uit het winkelcentrum via de parkeergarage. Hij stapte een auto in, namelijk een Nissan Micra. Deze auto stond klaar in de parkeergarage van het winkelcentrum. Heeft u iets gezien aan deze auto of is er iets aan opgevallen? Denk daarbij aan opvallend gedrag of het aantal personen. Als u meer informatie voor ons heeft, horen we dat graag.

Aanhoudingen
Na de overval werd op de Capelseweg een auto gezien waarin de dader mogelijk was ingestapt. De bestuurder werd met een Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten aangehouden. Daarbij zag een agent zich genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen. De verdachte, een 41-jarige man uit Capelle aan den IJssel, kon snel daarna veilig worden ingerekend. Later werd ook een 52-jarige man, zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden.
De eerder aangehouden verdachte werd op vrije voeten gesteld, maar blijft nog wel verdachte in deze zaak. Ondanks dat er twee verdachten aangehouden konden worden, is de politie op zoek naar meer informatie, bijvoorbeeld over de vluchtauto.

Heeft u informatie voor ons rondom deze overval? Of is u iets opgevallen of heeft u informatie over de vluchtauto? Bel dan 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. U kunt ook gebruik maken van het tipformulier.