ROTTERDAM - Drie mannen breken op 19 oktober op klaarlichte dag in bij een woning aan de Argonautenweg in Rotterdam. Wat zij niet weten, is dat in de woning beveiligingscamera’s hangen. Hun daden zijn dus gefilmd. Herkent u een van deze inbrekers?


Een bewoonster van de Argonautenweg in Rotterdam gaat donderdag 19 oktober rond een uur of drie boodschappen doen. Als ze later thuis komt, blijkt de voordeur opengebroken en de slaapkamer overhoop gehaald te zijn. Wat de inbrekers niet weten, is dat er in de woning camera’s hangen. Zij zijn dus gefilmd en de exacte tijd dat zij in de woning zijn, ligt ook vast. Het gaat om drie mannen die om 15.15 uur de woning binnen komen en de slaapkamer doorzoeken waarna zij sieraden wegnemen. Twee van hen hebben hun hoofd bedekt maar één man heeft die moeite niet genomen. Hij is dus het duidelijkste herkenbaar.

Dader 1: lichtgetinte man, donker haar met inhammen op voorhoofd en kalende plek bovenop, donker baardje, zwarte jas met capuchon, spijkerbroek, zwarte schoenen, zwarte handschoenen. Hij draagt een rode ruitentikker bij zich.

Dader 2: blanke man, zwarte pet, zwarte shawl voor gezicht, zwarte jas, spijkerbroek,
zwarte schoenen, zwarte handschoenen met wit logo. Hij draagt een ijzeren voorwerp (vermoedelijk breekijzer) bij zich.

Dader 3: zwarte gewatteerde jas met capuchon, donkere broek. Hij droeg een zwarte paraplu bij zich

Omdat de inbraak overdag plaats vond, zijn er mogelijk mensen die de mannen vooraf of na de inbraak in de buurt gezien hebben. Was u die dag in die buurt en heeft u mogelijk iets gezien wat het onderzoek verder kan helpen, aarzel dan niet en neem contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan ook, bel dan Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.