ROTTERDAM - Wie is de man die 19 december voorafgaand aan Feyenoord-Ajax een steen gooide naar een voorbijrijdende politiebus en daardoor een agent verwondde? De politiebus reed toevallig langs het stadion op weg naar een spoedmelding. Een man die betrokken was bij de ongeregeldheden bij het stadion gooide een steen naar de politiebus en raakte de bestuurder. Die raakte gewond en verloor de macht over het stuur. We tonen de verdachte nu nog met een blur omdat hij mogelijk minderjarig is. Hij krijgt een week de tijd om zichzelf te melden.


Feyenoord-Ajax moest afgelopen 19 december zonder publiek gespeeld worden vanwege de coronamaatregelen. Desondanks stonden rond het stadion honderden supporters. Bij de binnenkomst van de spelersbussen van Feyenoord en Ajax was het erg druk op het van Zandvlietplein en werd er veel zwaar knalvuurwerk afgestoken. Dit vuurwerk werd ook naar de aanwezige agenten gegooid net als stenen die uit de straat werden getrokken om de agenten te bekogelen.

Eén van de aanwezigen gooide een steen naar een politiebus die toevallig voorbij reed op weg naar een spoedmelding. De verdachte gooide de steen gericht op de bestuurder van de politiebus. De steen ging door de autoruit en raakte de agent achter het stuur. Deze verloor daardoor de macht over het stuur. De agent op de bijrijdersstoel kon een ongeluk net voorkomen. De agent liep diverse verwondingen op en moest worden behandeld door een ambulance.

Er zijn beelden van de verdachte die hiervoor verantwoordelijk is. Die tonen we eerst geblurd omdat het mogelijk een minderjarig persoon betreft. Als deze persoon zichzelf deze week niet meldt, zullen de beelden zonder blur worden getoond met de vraag of iemand hem herkent.