ROTTERDAM - Een 74-jarige man is het slachtoffer geworden van 'bankhelpdeskfraude'; een oplichtingstruc waarbij je denkt gebeld te worden door de bank, de bankmedewerker je overtuigt van groot financieel gevaar en je vervolgens aanbiedt te helpen door de rekening te blokkeren en de pasjes in te leveren. Maar met die pasjes gaat een crimineel daarna pinnen om geld van je rekening af te halen. We hebben beelden van de pinner. Wie herkent deze jongeman?


Bijna duizend euro is gestolen van de 74-jarige man via de oplichtingtruc. Een truc waarvan hij had gedacht er nooit in te trappen. Maar in zijn beeldscherm verscheen echt het nummer van de ING zelf en de zogenaamde bankmedewerker klonk zo rustig en bekwaam. Oplichters zijn meesters in mensen overtuigen. En door een ontzettend geraffineerd verhaal werd deze alerte man uit Rotterdam-Zuid alsnog het slachtoffer.

Dezelfde dag na het belletje werden de passen en pincodes opgehaald bij zijn woning. Op de bankafschriften is zichtbaar dat er gepind is bij de Albert Heijn in Rhoon om 18.32 en om 18.52 en 18.53 is er gepind bij de Geldmaat aan de Portlandse Baan 114A in Rhoon.
Wie herkent de pinner die betrokken is bij deze oplichting?
https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/april/07-wie-is-de-pinner-die-een-oude-man-beroofde-van-bijna-duizend-euro.html