ROTTERDAM - Op dinsdag 27 juli dacht een bewoner van Rotterdam Overschie gebeld te worden door zijn bank, de ABN AMRO bank. Uiteindelijk bleek dit niet de bank te zijn, maar een oplichter. Hierdoor is het slachtoffer 19.000 euro kwijt. Weet u wie deze verdachte van deze babbeltruc is?


Om ongeveer 13.00 uur die dinsdag werd de bewoner gebeld en er werd gezegd dat er frauduleuze handelingen waren verricht met zijn bankrekening. Hij kon het telefoonnummer wat in het scherm stond terugbellen als hij het niet vertrouwde. Dit heeft hij gedaan en ook het telefoonnummer gecontroleerd op internet. Het nummer bleek van een ABN AMRO in Arnhem.

Volgens de zogenaamde bankmedewerker moest hij zijn bankpas doorknippen en deze meegeven aan een DHL koerier die bij hem langs kwam. Ook de bankpas van zijn vrouw. Tot de tijd dat de zogenaamde DHL koerier langskwam, bleef de bankmedewerker aan de telefoon.

De pinacties zijn kort na het ophalen van de bankpassen achter elkaar gedaan met beide pinpassen bij een geldautomaat aan het Eudokiaplein in Rotterdam. In totaal is er voor 19.000 euro gepind. De pinner staat op beeld, weet u wie deze man is?

Herkent u de pinner of heeft u op 27 jul iets gezien wat u opviel? Dan komt de politie graag in contact met u. Bel de gratis opsporingstiplijn: 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. U kunt ook gebruik maken van het tipformulier.