ROTTERDAM - Zondagavond even voor middernacht, werd op het Amelandseplein, onder bedreiging van een vuurwapen. een 21-jarige man beroofd van al zijn spullen. Een andere 21-jarige man werd bedreigd. De politie is opzoek naar getuigen. Wie helpt?!

Het 21-jarige slachtoffer uit Lopik ging naar een feestje op het Amelandseplein. Toen hij rond middernacht bij de portiekwoning kwam werd hij belaagd door drie mannen met bivakmutsen op. Twee van hen hadden een vuurwapen en bedreigden het slachtoffer. Zijn zakken werden leeggehaald en al zijn spullen, waaronder zijn telefoon, werden meegenomen. Vervolgens moest hij nog steeds onder bedreiging van de vuurwapens aanbellen bij de woning waar het feest was. Een 21-jarige man ook uit Lopik, die de deur opendeed, werd ook bedreigd.

Na onderzoek is door agenten een 18-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij was in het bezit van de gestolen telefoon.

Het onderzoek naar deze gewelddadige overval is nog in volle gang. Mede daarom is de politie opzoek naar getuigen. Heeft u iets gezien, in de omgeving van het Amelandseplein, wat in verband kan worden gebracht met deze overval, belt u dan 0900-8844. . Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000 of meld via www.meldmisdaadanoniem.nl. Alle tips zijn welkom!