ROTTERDAM - Twee jonge supermarktmedewerkers beleefden vrijdag 18 maart 2022 rond 20.15 uur heel angstige momenten toen er ineens een gewapende overvaller tegenover hen stond. En niet met zomaar een wapen. Deze verdachte, een opvallend lange man met een sjaal op zijn gezicht, droeg een shotgun bij zich, waarmee hij bij binnenkomst van de supermarkt ook een schot afvuurde in het plafond.


Hij eiste geld van de 17-jarige kassamedewerkster, en toen haar kassa leeg was, bedreigde hij een 16-jarige medewerker die bij de servicebalie stond. Toen het de verdachte duidelijk werd dat die de kassa niet kon openen, dwong hij de eerste caissière om naar die kassa te lopen en hem ook die inhoud te geven. Zij verklaart dat hij daarna nog de brutaliteit had om haar een ‘fijne avond verder’ te wensen, en met het geld in zijn jaszak verdween hij via de uitgang naast de Trekpleister.

De medewerkers en aanwezige klanten liet hij hevig geschrokken achter. Gelukkig raakte niemand fysiek gewond, maar de impact op het personeel is nu nog altijd heel groot.

De verdachte kwam binnen via ingang aan zijde Erica en vertrok door een andere in-/uitgang gelegen aan de Akkerwinde in Hoogvliet. We hopen dat er mensen zijn die de verdachte op de beelden herkennen, misschien aan zijn postuur of opvallende lengte, de kledingcombinatie, of aan iemand moeten denken na die opvallende afsluitende woorden. Ook zoeken we nog getuigen die ten tijde in of in de buurt waren van de supermarkt en misschien iets is opgevallen. Wij horen het graag!

Signalement:
190-200 cm lang, man, 20-30 jaar oud, tenger postuur, zwart gekleed, zwarte schoenen, mogelijk witte sokken, zwart bomberjack met capuchon, breed postuur, witte latex handschoenen, droeg een grijze muts en grijze sjaal. Zwart shotgun.