ROTTERDAM - In de nacht van 14 op 15 oktober 2021 klinken in de 1e Schansstraat in Rotterdam twee schoten. Ze worden afgevuurd op een 45-jarige Rotterdammer, die op dat moment net in zijn auto is gestapt. Hij wordt geraakt, maar overleeft het. Van de dader ontbreekt ieder spoor.


Een 45-jarige Rotterdammer brengt de avond van 14 oktober 2021 door in cafe Brooklyn aan de 1e Schansstraat in Rotterdam. Rond 0:30 uur, de vroege ochtend dus van 15 oktober, loopt hij naar zijn auto. Als hij is ingestapt, wordt hij beschoten, dwars door de zijruit van de auto. Een van de kogels raakt het slachtoffer in zijn gezicht.

De man wordt zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij overleeft het wonder boven wonder. Van de dader ontbreekt op dit moment ieder spoor. Hij kwam uit de richting van de Schans en is na het schieten weggerend in de richting van de Watergeusstraat. Ook de toedracht is onbekend.

Er is een summier signalement van de dader. Het gaat om man met een donkere huidskleur, met een tenger postuur, volledig in het zwart gekleed.

De politie heeft met getuigen gesproken, maar roept iedereen op die iets heeft gezien of gehoord, of informatie heeft over de achtergronden, om zich te melden. Dat kan ook anoniem! Daarnaast kunnen camerabeelden helpen. Dat kunnen beelden zijn uit de 1e Schansstraat, maar ook uit de buurt. Mogelijk is de dader daarop te zien, voor de schietpartij, of in zijn vlucht erna.

U kunt bellen met 0900-8844, of uw tips anoniem melden via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.