ROTTERDAM - We schrijven het jaar 1993 en Johan van den Bosch (26) is op familiebezoek geweest in de Rijnsburgstraat in Rotterdam. Hij gaat met de auto naar huis. Rond 01.00 uur rijdt hij op de kruising Van der Duyn van Maasdamweg en de Zuiderlaan. Dan wordt er van dichtbij op hem geschoten met een groot kaliber vuurwapen. Donderdag, om ongeveer 17.20 uur, aandacht voor deze zaak in Bureau Rijnmond

Zwaar gewond

Johan raakt zwaar gewond maar ziet kans om weg te rijden, vermoedelijk richting het SFG-ziekenhuis. Een kleine 10 minuten later wordt zijn auto, met het lichaam van Johan, in een sloot aan de Overschiese Kleiweg aangetroffen.

Oorlog in Overschie
Dit was niet de eerste aanslag op zijn leven, want in het begin van de jaren 90 waren er steeds ruzies tussen twee families in Overschie en was er al vaker op Johan geschoten. In de volksmond sprak men wel over “de oorlog in Overschie”.

Aanhoudingen
|Na de moordaanslag zijn drie personen aangehouden voor betrokkenheid bij de moord op Johan. Zij zijn weer vrijgelaten omdat er onvoldoende bewijs was. De familie weet nog steeds niet wie het op Johan gemunt had en hoopt daar eindelijk duidelijkheid over te krijgen.

Kijk op donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Voor meer informatie en de afzonderlijke items kunt u terecht op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse sociale media.