ROTTERDAM - Een explosie bij een woning op de Bergweg zorgde vannacht voor flinke schade. Een kozijn werd volledig uit de gevel geblazen en de woning is van binnen zwart geblakerd. De bewoners, een man en vrouw met hun baby, raakten gelukkig niet gewond. De politie doet onderzoek en komt daarvoor graag in contact met getuigen en mensen die beelden hebben.

De bewoners lagen te slapen toen zij om 2.40 uur wakker schrokken van een harde knal. Het bleek dat er een steen door de ruit was gegooid. De bewoners die uit bed kwamen om te kijken wat er aan de hand was, konden nog net op tijd een tussendeur sluiten voordat het explosief naar binnen werd gegooid en afging. De explosie heeft veel brand- en explosieschade in de woning veroorzaakt en het raamkozijn is volledig uit de gevel geblazen.

De politie is direct een onderzoek gestart. De Forensische Opsporing heeft sporen veilig gesteld, agenten zijn in de omgeving op zoek gegaan naar beschikbare camerabeelden en er is gesproken met getuigen. Het onderzoek wordt voortgezet. Mocht u iets hebben gezien of gehoord of heeft u beelden van de Bergweg of omgeving waar iets verdachts op te zien is, neemt u dan alstublieft contact op met de politie via 0900-8844. Of als u liever anoniem blijft via M. op 0800-7000.

De toedracht van de explosie is nog onduidelijk. Half april is ook een steen door de ruit gegooid van dezelfde woning. Of dit incident verband houdt met de explosie van vannacht wordt onderzocht.