ROTTERDAM - Maandagavond 11 oktober ging een beroving op de Putsebocht vooraf aan een dodelijk schietincident op de Schiltmanstraat in de wijk Bloemhof op Rotterdam Zuid. Daarbij kwam de 20-jarige Roncherello uit Rotterdam om het leven.


De gewelddadige beroving vond rond 22:15 uur plaats bij een pinautomaat aan de Putsebocht. Daarbij werden klappen uitgedeeld en werd een geldbedrag buitgemaakt. Hierbij waren meerdere mannen betrokken. Wie dat zijn en wat hun rol precies is, wordt onderzocht. Een aantal van hen ging er in een auto vandoor, kort daarop achtervolgd door een Volkswagen Golf met daarin vier mannen. Na een korte achtervolging in de wijk Bloemhoef werd op de Schiltmanstraat even voor 22:30 uur vanaf de straat op de rode VW Golf geschoten. Daarbij werd Roncherello die ook in de VW zat, dodelijk getroffen. Hij werd nog naar een ziekenhuis gebracht, maar overleed korte tijd later.

Een team van twintig rechercheurs doet onderzoek naar de toedracht. We spreken graag met mensen die getuige waren van de beroving bij de pinautomaat op de Putsebocht en van het schietincident op de Schiltmanstraat. Ook zijn we benieuwd naar de route die de VW Golf en de auto die ervoor reed aflegde. In de opsporingsprogramma’s Opsporing Verzocht en Bureau Rijnmond besteden we aandacht aan de zaak.