ROTTERDAM - Woensdagavond 20 oktober, rond 20.15 uur, alarmeerden omwonenden de politie omdat hun 32-jarige buurman gewond op straat lag op de Rembrandtstraat. Hij bleek even daarvoor in zijn woning te zijn beschoten. Daarbij raakte hij gewond aan zijn been. De daders, twee mannen, verlieten na het schieten meteen de woning en renden weg. De 32-jarige man is daarna zelf naar beneden gelopen en naar buiten gegaan, waar hij op straat neerviel. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.


We weten intussen dat de verdachten voordat het slachtoffer thuiskwam zijn komen aanlopen uit de richting van de Tollensstraat, en het slachtoffer waarschijnlijk hebben opgewacht. Na de schietpartij vluchten zij om 20.15 uur in de richting van de Jacob Catsstraat, waarna een van hen richting de Noordsingel gaat en de ander richting de Noordmolenstraat. Misschien is iemand langs die iets opgevallen.

Wat zich in de woning heeft afgespeeld en wat de aanleiding voor het schieten was, is nog onduidelijk. De politie doet onderzoek en komt daarvoor graag in contact met iedereen die bewakingsbeelden of dashcambeelden heeft van de Rembrandtstraat, maar ook dus ook met mensen die beelden uit de omliggende straten hebben waar iets interessants op te zien of te horen is. Ook getuigen en mensen die iets gehoord hebben over het schietincident of die meer weten over de mogelijke aanleiding, spreekt de politie graag.

Om wapenbezit en wapengebruik tegen te gaan, bestaat een tipgeldregeling. Wie weet heeft van een vuurwapen en dit meldt via een speciale tiplijn, komt in aanmerking voor een beloning van max. 750 euro als dit vuurwapen daadwerkelijk gevonden wordt. De tiplijn is een nummer van het Team Criminele Inlichtingen, een afdeling die de identiteit van tipgevers afschermt. Heeft u weet van een vuurwapen? Bel 06-33236432