VLAARDINGEN - Een scherp oog voor afwijkend gedrag leidde een wijkagent dinsdag 16 april naar een drugslab op de 5e Industriestraat in Vlaardingen. Het lab was op het moment van ontdekken niet in werking, maar wel klaar om gebruikt te worden. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Een man die eind van de middag rond het bedrijfspand actief was werd aangesproken. Nadat hij weigerde zich te legitimeren ging hij er te voet vandoor. Hij is nog niet aangehouden. Toen agenten het bedrijfspand binnengingen, bleek waarom de man er vandoor ging want er stonden grondstoffen en apparatuur die gebruikt worden bij het vervaardigen van synthetische drugs. Politiemedewerkers van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) zijn gekomen om het drugslab veilig te ontmantelen en alle spullen in beslag te nemen. Onderzoek moet uitwijzen om welke drugs en bijhorende grondstoffen het precies gaat. Alle informatie die leidt naar betrokkenen is welkom. Dat kan ook anoniem.

Voorkom gevaarlijke situaties, meld vermoedens


Om drugscriminaliteit tegen te gaan en gevaarlijke situaties in uw omgeving te voorkomen, is uw hulp onmisbaar. Heeft u een vermoeden van een drugslab of een drugsopslaglocatie bij u in de buurt? Meld dit bij ons via 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0900 – 7000.