ROTTERDAM - Maandagavond is opnieuw is een woning beschoten op Rotterdam-Zuid, dit keer op de Persoonsdam. In de daaropvolgende nacht werd een auto beschoten op de West-Varkenoordseweg. De politie gaat vooralsnog niet uit van een verband.

De bewoner van een woning aan de Persoonsdam ontdekte even voor 23:00 uur bij thuiskomst dat er kogelgaten in een raam zaten. Tot die tijd was er geen schietincident gemeld. Agenten startten een onderzoek in de omgeving en troffen een aantal hulzen. Met onder andere buurt- en sporenonderzoek hoopt de politie een beeld te krijgen van het tijdstip waarop geschoten is en wie betrokken zijn.

Enkele uren later, even na 03:00 uur, werd een auto vernield en werden omwonenden wakker van schoten op de West-Varkenoordseweg. Ook hier raakte niemand gewond en het bleef bij gesneuvelde ruiten. Op dit moment ziet de politie geen verband met de beschoten woning op de Persoonsdam en met andere schietincidenten in Rotterdam Feijenoord.

De politie doet er alles aan om het vuurwapengeweld van de afgelopen weken aan te pakken en betrokkenen aan te houden. Daarbij worden zichtbare en onzichtbare maatregelen getroffen en is alle hulp welkom. Was u getuige en heeft u nog niet met de politie gesproken? Gebruik dan onderstaande button om uw tip door te geven of bel 0900-8844. Ook eventuele camerabeelden zijn welkom. Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000 of meld via meldmisdaadanoniem.nl.

Bekend met vuurwapenbezit?
Wie weet heeft van het bezit van een vuurwapen kan hierover vertrouwelijk tippen bij het Team Criminele Inlichtingen (TCI) van de politie. Door informatie te delen bij het speciale team, dat getraind is in het vertrouwelijk inwinnen van informatie en het afschermen van informanten, worden tipgevers met maximaal 750,- euro beloond, afhankelijk van het soort wapen dat aangetroffen wordt. Heeft u informatie over een vuurwapen dan kunt u bellen met het daarvoor speciale nummer: 06-33236432.