Bij audicien Rotterdam kun je coronaproef een gehoor test laten doen. Als je last hebt van een verminderd gehoor is het van belang om een hoortest te laten uitvoeren. Je weet dan in hoeverre je gehoorschade hebt en kunt een gehoorapparaat overwegen, zodat je weer beter kunt horen.

Keuze voor een audicien
Het is van belang om voor een goede audicien te kiezen. Daar kunnen ze je helpen bij de keuze van een gehoorapparaat. Bij een goede audicien heb je altijd de keuze tussen meerdere merken en kunnen ze je van goed advies voorzien, zodat je de juiste keuze kunt maken voor je situatie.

Informeer ook of een audicien een contract heeft met je zorgverzekeraar. Als de audicien een contract heeft, kunnen de kosten van je gehoorapparaat direct deels af gedeeltelijk woorden gedeclareerd. Een hoortoestel werkt pas optimaal wanneer deze juist voor je is ingesteld. Een goede audicien zal het toestel naar je gehoorverlies en luistersituaties afstellen.

In het algemeen geldt dat een goed afgesteld hoortoestel van een lage prijscategorie effectiever is dan een slecht afgesteld toestel waar je een hoge prijs voor hebt betaald. Om juist af te stellen is ook een goede hoortest nodig. Daarom is het van belang om voor een audicien te kiezen die over veel professionele kennis beschikt. Kies daarom voor audicien Rotterdam.

Gehoortest
Om erachter te komen of je een vermindert gehoor hebt, kun je een gehoor test laten uitvoeren. Er zijn verschillende testen om een vermindert gehoor vast de stellen. Vaak wordt er gebruikgemaakt van een koptelefoon waardoor je geluid hoort. De audicien zal de test starten waarna je verschillende geluiden te horen krijgt. Tijdens het horen van geluid druk je op een knop. De tonen worden afwisselend afgespeeld tussen beide oren. Na de test bespreekt de audicien direct de uitslag met je. Indien je last hebt van gehoorverlies zal de audicien uitleggen wat de achterliggende oorzaak van dit probleem kan zijn. Je kunt dan eventueel een hoortoestel overwegen.

Kosten van een gehoorapparaat
Er zijn ontzettend veel verschillende gehoorapparaten op de markt. Een middenklasse hoortoestel is verkrijgbaar voor rond de 500 euro.

Dit toestel zorgt voor een beter gehoor, maar werkt minder in moeilijkere situaties. Een middenklasse hoorapparaat kost ongeveer tussen de 500 en 800 euro.

Deze categorie hoortoestellen kunnen omgevingsgeluiden onderdrukken en hebben spraakherkenning. Met een topklasse hoorapparaat hoort u ook optimaal in zeer lastige situaties. Voor zo’n hoorapparaat betaalt u meestal meer dan 1200 euro. Het is aan te raden om bij de aanschaf van een hoorapparaat eerst bij je verzekering te informeren naar de hoogte van de vergoeding vanuit de basisverzekering en eventuele aanvullende verzekering.