NEDERLAND - Vanaf 1 april is drs. Hetty van Oldeniel (57) bestuurder van stichting GGMD, de landelijke organisatie voor zorg aan doven, slechthorenden en mensen met andere gehoorproblemen.

Hetty van Oldeniel was hiervoor ruim negen jaar bestuurder bij Boogh, instelling voor zorg aan mensen met hersenletsel. Daarvoor werkte zij onder andere als directeur bij Zorgpartners Midden-Holland en was zij onderzoeker, adviseur en opleider bij het Nationaal Ziekenhuisinstituut. Eerder studeerde zij onder andere verpleegkunde en organisatie en beleid. Haar expertise en passie liggen bij zorginnovatie en het besturen van zorgorganisaties in snel veranderende omgevingen met nieuwe paradigma’s.

Zij start als eindverantwoordelijke van GGMD op een bijzonder moment. De coronacrisis heeft grote impact op de zorg aan de doelgroep, omdat thuisbezoek en groepssessies niet mogelijk zijn. Mede doordat zij de afgelopen periode al was aangehaakt bij het ‘corona-crisisteam’ van GGMD is Hetty per direct operationeel en strategisch inzetbaar.

Over stichting GGMD
Stichting GGMD biedt geestelijke gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening aan doven, slechthorenden en mensen met andere gehoorproblemen. Vanuit elf locaties in het hele land helpen zo’n tweehonderd vaste medewerkers jaarlijks bijna drieduizend cliënten op vele manieren, waaronder digitaal en telefonisch. Meer informatie over de maatregelen van GGMD en de zorgverlening aan doven en slechthorenden is te vinden op de website ggmd.nl. Deze wordt regelmatig geactualiseerd.