AMSTERDAM - Sandra Ballij stelt zich ten doel de werkloosheid onder zintuiglijk uitgedaagden (blind, slechtziend, doof, slechthorend) duurzaam en kwalitatief te verlagen. Dat tracht zij te bereiken door juist de talenten van deze groep te koppelen aan echte banen.


Ballij zet daartoe alle beschikbare middelen in. Zo is zij spreker, adviseur en organisator van relevante events. Onlangs schreef zij, in samenwerking met Rob Beenders, auteur van onder meer ‘Mijn hoorreis’ en fotograaf, Michael Graste, het boek ‘Gezien en gehoord’, een boek dat overtuigt, raakt en zorgt voor impact.

In Vlaanderen is ‘Gezien en gehoord’ uiterst enthousiast ontvangen en is het boek inmiddels al aan een tweede druk toe. Gelijk met die tweede druk bij onze zuiderburen werd besloten het ook op de Nederlandse markt uit te brengen.

Het boek

Nooit eerder was de arbeidskrapte zo groot. Daarnaast is er een enorme groep mensen met een fysieke of mentale uitdaging, die geen aansluiting kan vinden met de arbeidsmarkt. Dat is een gemis, want werken betekent meetellen in de samenleving, sociaal contact hebben en het zorgt ervoor dat je financieel onafhankelijk kunt zijn. ‘Gezien en gehoord’ raakt door een unieke combinatie van inspirerende verhalen en ijzersterke foto’s.

Naast inspiratie biedt dit boek concrete handvatten, laat het de kansen zien om op een innovatieve wijze personeelstekort op te lossen en organisaties daadwerkelijk te versterken door het inzetten van de unieke talenten van deze groep mensen. Alles komt nu samen om de grootste slag in inclusie met elkaar te realiseren.

‘Gezien & Gehoord’ raakt door een unieke combinatie van inhoudelijke hoofdstukken gecombineerd met inspirerende verhalen en ijzersterke foto’s van mensen met een zintuiglijke uitdaging. Laat je inspireren door boeiende verhalen van o.a. Nick Bril, Tjarda Struick, Daan de Kort, Jef Staes, Annelies ‘d Espallier en Robin Frings.

Dit boek is niet alleen een must have voor mensen met een zintuiglijke uitdaging, maar ook voor zorgverleners, ondernemers, overheden, en andere organisaties die inclusie hoog op de agenda willen plaatsen.

Auteurs

Voor ‘Gezien en gehoord’ sloegen Sandra Ballij, Rob Beenders en Michael Graste de handen ineen.

Sandra Ballij is social entrepreneur en auteur. Ze startte bovendien Restaurant Ctaste, dineren in het donker in Amsterdam. Daarna volgde een reeks van succesvolle social enterprises, waarvan Ctalents de snelst groeiende en meest impactvolle is. Alle zijn ze gericht op duurzame en kwalitatieve oplossingen om mensen met een zintuiglijke uitdaging in hun kracht te zetten. Ze werkt samen met organisaties zoals ABN AMRO, ING en de Politie. Enthousiast, bevlogen, kritisch en eigenwijs. Haar missie is om voor 2030 vijfduizend talenten een start of een volgende stap in hun carrière te hebben geboden, van wie minimaal één CEO. Het is duidelijk dat ze waardevolle inzichten voor andere ondernemers en werkgevers kan delen.

Rob Beenders was tussen 2006 en 2019 politicus, zowel in de provinciehoofdstad Hasselt als in het Vlaams Parlement. Door een acute infectie werd hij van de ene op de andere dag ernstig slechthorend en heeft hij in 2018 gekozen voor een cochleair implantaat aan zijn linkeroor en een traditioneel hoortoestel aan zijn rechteroor. Zijn eerste boek ‘Mijn Hoorreis’ (Willems Uitgevers, 2021) was een succes. Vandaag werkt Rob professioneel in de wereld van hooroplossingen en is hij ook voorzitter van de werkgroep VBHC van beMedTech, een federatie van bedrijven die medical devices aanbieden.

Michael Graste is al van jongs af geïnteresseerd in beweging en perspectief. Van een afstand bekijkt hij zaken, is meevoelend en beschouwend. Het zijn kwaliteiten die hem als fotograaf enorm goed van pas komen én die extra sterk zijn ontwikkeld omdat hij slechthorend is. Je herkent zijn werk vaak aan de ultieme combinatie van daglicht met flits. Dit geldt zowel in zijn kleur- als zwart-witwerk. Zowel in donkere locaties als op een zonovergoten strand. Michaels lens vertelt jouw verhaal.

Boekinformatie

‘Gezien en gehoord’ wordt uitgegeven door Willems Uitgevers. Het ISBN luidt: 9789493306264en het kost € 29,95. ‘Gezien en gehoord’ is overal te bestellen, onder meer via https://boeken.cafe/boek/gezien-en-gehoord-sandra-ballij-en-rob-beenders/