BERGEN OP ZOOM - Veel ondernemers zullen zich herkennen in de enorme druk die het ondernemerschap met zich meebrengt. Vol passie en grote dromen begonnen zij ooit met ondernemen, maar gaandeweg die avontuurlijke reis, raakten zij die passie kwijt. Zij betaalden de prijs van economisch succes zelfs dikwijls met hun gemoedsrust en gezondheid. Grace Rivellino schreef juist voor hen haar verhelderende boek ‘Het diamantprincipe’.

Rivellino: “Grootse dromen realiseren is mogelijk, maar zorg dat je nooit jezelf in het proces verliest.”

“Ik steek mijn bedrijf in de fik!” Dat was de -hardop uitgesproken gedachte, die een ondernemer ooit, enigszins beschaamd, uitsprak. Hij wilde niet ondankbaar zijn. Hij wilde het niet eens denken. Al het succes waar hij ooit van droomde was werkelijkheid geworden. Voor de buitenwereld had hij het perfect voor elkaar, maar nog altijd voelde hij niet het geluk, de rust en de vrijheid waar hij jarenlang op had gehoopt.

Dit boek is geschreven voor leiders die jarenlang te maken hebben met enorme stress en prestaties onder extreme druk. Ze hebben één of meerdere successen neergezet, maar zijn hun passie en voldoening verloren door de prijs te betalen met hun gezondheid en geluk.

Wanneer succes verandert in een gouden kooi en er zich situaties voordoen, waardoor je het gevoel hebt dat je verzuipt, geeft dit boek uitleg, hoop en tools om de controle over je leven terug te nemen. Volgens Grace Rivellino ligt bij stress altijd een onderliggende oorzaak die vaak vergeten of onbewust genegeerd wordt. Aan de hand van 11 succesfacetten biedt ze met dit boek een hands-on leidraad om de ruwe diamant in jezelf van binnenuit te polijsten, zelfs vanuit de moeilijkste situaties.

In ‘Het Diamantprincipe’ beschrijft Grace haar eigen zoektocht en de verhalen van haar cliënten. Het is mogelijk innerlijke rust en vrijheid te vinden in tijden van angst en onzekerheid door bewustwording en met nieuwe kennis de stap te zetten in de meest succesvolle versie van jezelf.

Grace Rivellino: “De ontwikkeling van leiders vergelijk ik in mijn boek met een diamant. Vandaar ook de titel. De uiteindelijke leider heeft van alles meegemaakt op zijn of haar pad. Situaties die hen gevormd hebben. Verlies, ziekte, verdriet. Met ‘Het diamantprincipe’ wil ik het principe uitleggen dat in het leven alles ten goede komt en dat in heftige emotionele gebeurtenissen altijd een bijzondere levensles, (trauma treasure) verstopt ligt. Helaas vinden we die niet wanneer we de uitdaging niet aandurven door de gevoelsmatige zware lading van angst en stress. Met dit boek wil ik de lezer uitdagen de stap te zetten om met kinderlijke nieuwsgierigheid het echte probleem van stress te identificeren. We denken vaak dat het veroorzaakt wordt door externe factoren, maar de waarheid ligt in ons, als ruwe diamant.”

Auteur
Grace Rivellino-Alfons, trauma-expert, heeft haar missie gevonden in haar ondernemersnachtmerrie. Door haar ijzersterke mindset en ontkenning, ‘zoiets overkomt mij niet’, is ze keihard met de neus op de feiten gedrukt van de consequenties van langdurige stress en (onbewust) negeren van oude emoties. Valse overtuigingen, angst voor verlies en taboes bemoeilijkten het proces van acceptatie en benadrukten het gevoel van falen. Nu helpt ze anderen met haar eigen bewezen methode om in no-time te herstellen van gezondheidsklachten, zoals burn-out, depressie, PTSS, slaapproblemen, trauma’s of vergeten emotionele wonden uit kinderjaren.

Boekinformatie
‘Het diamantprincipe’ wordt, als hardcover, uitgegeven door Willems Uitgevers. Het ISBN luidt: 9789493306424 en het kost
€ 25,--. ‘Verkopen zonder te verkopen’ is overal te bestellen, onder meer via https://boeken.cafe/boek/het-diamantprincipe/