ROTTERDAM - Forwarding is een Engels woord die staat voor doorsturen, binnen de logistiek is dit dus het vervoeren van de goederen. Meestal wordt forwarding uitgevoerd door een speciale forwarding agent, die er voor zocht dat alle tussenstappen met verschillende personen soepel verloopt. Hieronder gaan we dieper in op hoe forwarding precies werkt binnen de logistiek.

Transportplanning


Als eerste zal er een planning moeten worden gemaakt. Er moet gekeken worden wat er precies vervoerd moet worden, hoe dat het beste vervoerd kan worden en met welke transportmiddelen dit gedaan moet worden. De forwarding agenten proberen dit altijd zo efficiënt mogelijk in te plannen.

Douane

Vaak zijn er veel dingen om rekening mee te houden wanneer een pakketje langs de douane moet komen, de fowarding agenten zorgen er voor dat alle papieren zijn geregeld die nodig zijn om het pakketje goed te laten keuren door de douane.

Samenvoegen


Vaak kijken de agenten ook nog naar of er eventueel goederen gecombineerd kunnen worden met verschillende transportmiddelen, zodat alles optimaal benut kan worden.

Vervoer

Er wordt ook altijd gekeken met welk vervoersmiddel de goederen het beste kunnen worden vervoert, zo heb je bij Broekman Rotterdam bij de Forwarding keuze uit wegtransport, zeetransport, luchttransport, spoortransport en chartering.

Track en trace

Bij de vervoering van de goederen wordt er altijd een track en trace naar de klant toe gestuurd zodat zij ook precies kunnen zien waar de vracht nu is en wanneer het ongeveer zal gaan aankomen.

Levering

De laatste stap is de levering, de forwarding agenten zorgen er voor dat alle vervoersmiddelen om de goederen te vervoeren soepel in elkaar over lopen zodat de vracht uiteindelijk bij de klant kan aankomen.

Forwarding is een Engels woord voor doorsturen, nu heb je dit niet alleen bij e-mails, maar ook binnen de logistiek. Een forwarding agent zorgt er voor dat alles hierbinnen soepel verloopt, zo heb je eerst een transportplanning nodig waarbij rekening gehouden wordt met wat voor soort producten je hebt en welk vervoersmiddel, of -middelen, daar het beste bij past. Ze zorgen er ook voor dat alle nodige papieren er zijn die nodig zijn voor de douane. Ze voegen eventueel verschillende bestellingen samen om alles zo efficiënt mogelijk te laten lopen. Ze kijken ook naar welke soorten vervoer het beste zijn en de klant krijgt altijd een track en trace om de vracht te volgen. De levering proberen de agenten altijd zo soepel mogelijk te laten verlopen.