Als je beschikt over een pand, appartement, of volledig huis dat je verhuurt, zou dit voor een aantrekkelijk rendement kunnen zorgen. Maar het onderhouden van een verhuurt huis is niet altijd voordelig. Er zouden bijvoorbeeld problemen kunnen zijn tussen jou en je huurders, of in financieel opzicht. Heb je bijvoorbeeld meer kosten dan dat de huur je opbrengt, dan is het niet rendabel. Daarnaast worden huurders goed beschermt door de Nederlandse wet en kun je om die reden niet zomaar de huurprijzen omhoog gooien. Kom je er financieel gezien niet uit en kies je ervoor je huis te verkopen? Dan is er tegenwoordig ook een optie om je huis mét huurders te verkopen.


Verhuurd huis verkopen, hoe doe ik dat?
Misschien tegen je verwachting in, maar er zijn verschillende mogelijkheden om een verhuurd huis te verkopen. Ten eerste zou je natuurlijk kunnen wachten tot het huurcontract met je huurders verloopt. Dit is echter zeker niet altijd een ideale situatie. Wil je jouw beleggingspand met huurders verkopen? Dan is dit gewoon mogelijk. Verschillende bedrijven zijn er in gespecialiseerd panden over te kopen, met huurcontract, huurders en al! Dit geldt niet alleen voor huizen met bewoners, maar ook voor winkels, kantoren en restaurants. Een voorbeeld van zo’n bedrijf is Proranje. Zij zijn een vastgoedbedrijf die zich in dit soort aan- en verkopen specialiseren.

Welke voordelen zitten hier aan?
Het verkopen van een verhuurd pand brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo verdien je in één klap een redelijke som geld. Wanneer het pand niet in je bezit is en je geen zorgen hebt om huurders, voorkom je ook de onzekerheid die de Nederlandse huizenmarkt met zich meebrengt. Bij vastgoedbedrijf Proranje, die ook in Rotterdam opereert wordt je gegarandeerd van een eerlijke prijs voor je huis, appartement of studio.