Wat een eer vindt auteur Janine Keijser het om met haar nieuwste eco-thriller 'Ontworteling' genomineerd te zijn voor de titel van Beste Nederlandse vrouwenthriller van 2023.

Het zal een spannende strijd worden, want de concurrentie is stevig. Veel topauteurs van Nederlandse bodem staan -tezamen met Keijser- op de longlist voor deze mooie prijs.

Vind jij 'Ontworteling' moet winnen? Breng dan tussen 17 juni en 17 augustus 2024 je stem uit via Vrouwenthrillers.nl. Je kan met jouw stem zelfs nog één van de vijf prachtige boekenpakketten binnen!

Na de sluitingsdatum wordt de shortlist van tien titels bekendgemaakt. De redactie van Vrouwenthrillers.nl kiest door stemming uit de shortlist een winnaar. De winnaar wordt half september onthuld in weekblad Vriendin.

Ontworteling

'Ontworteling' vertelt het verhaal over journaliste en wereldverbeteraar Lara die, in opdracht van een organisatie die inheemse gemeenschappen helpt in Zuid-Amerika, afreist naar Brazilië.

Samen met een collega en een gids gaat ze op onderzoek uit in het Amazonegebied. De stam die ze bezoeken, lijkt echter niet zo blij met hun komst. Wanneer Lara op een schandaal stuit dat het regenwoud en de inheemse stam in gevaar brengt, komt ze in een angstaanjagend kat-en-muisspel terecht. Ze legt haar leven in de waagschaal om de waarheid boven tafel te krijgen.

Door de huiveringwekkende gebeurtenissen valt Lara in een zwart gat waar ze hallucinerende ervaringen doormaakt. Haar diepste angsten komen voorbij maar ook de intense krachten die ze aan kan boren als ze eenheid ervaart met de natuur. Om uit het duister omhoog te klimmen, moet ze haar verleden loslaten en haar innerlijke kracht leren hanteren.