NEDERLAND - In de nieuwe week lijkt de temperatuur een stapje terug te doen, met name in de nachten, maar komt er overdag wel steeds meer zon te zien. Met name de eerste dagen van de week kan de zon zich soms uitbundig laten zien. Vanaf het eind van de week neemt de bewolking en regionaal kans op mist iets toe en wordt het weer licht winters.


Vandaag is het bewolkt en er trekt een gebied met regen van noordwest naar zuidoost over het land. Nadat de regen is gepasseerd kan er lokaal nog een enkele bui voorkomen, maar over het algemeen blijft het dan droog en breekt de zon door. Er steekt een matige tot vrij krachtige noordwestenwind op, windkracht 4 tot 6 aan de kust.

Maandag start de dag vooral in het zuiden en oosten van het land regionaal grijs met nevel en mist. De grijzigheid verdwijnt in de loop van de ochtend en dan schijnt de zon flink. In het westen en noorden start de dag gelijk al met zonneschijn. De wind waait zwak tot matig uit het noorden tot noordoosten en daarmee wordt minder zachte lucht aangevoerd. De temperatuur komt in de middag uit op waarden tussen 6 graden in het oosten en 8 in het westen.

In de avond en nacht naar dinsdag is het vrij helder en bij weinig wind koelt het snel af. In de loop van de avond daalt het kwik zelfs tot onder het vriespunt en uiteindelijk vriest het 1 tot lokaal 4 graden. Overdag schijnt de zon volop en er is hooguit wat sluierbewolking zichtbaar. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige noordoostenwind. De temperatuur loopt op naar 4 of 5 graden.

Na een koude nacht met landinwaarts op veel plaatsen matige vorst met minima tot ongeveer -7 graden verandert er ook woensdag niets. Opnieuw schijnt de zon volop en is het droog. De temperatuur komt in de middag uit op ongeveer 5 graden.

Ook donderdag blijft het waarschijnlijk droog en schijnt de zon flink. Er staat over het algemeen weinig wind en daardoor kan in de nachten regionaal mist ontstaan. Mogelijk is de mist overdag hardnekkig en dan kan het een tijdje duren voordat de zon tevoorschijn komt. Bij flink wat zonneschijn wordt het 5 graden, maar mocht het grijs blijven dan is het enkele graden kouder.

Vanaf vrijdag en in het weekend verschijnt er meer bewolking en dan worden vooral de nachten minder koud. Toch kan het lokaal nog een graadje vriezen, maar overdag lijken de temperaturen weer te stijgen naar 7, 8 graden bij een matige wind.