NEDERLAND - Op het eind van februari en de start van maart laat de zon zich regelmatig zien al betekent dat wel dat de nachten erg fris worden met lokaal regelmatig wat nachtvorst. Door een matige noordoostenwond voelt het erg fris aan, al maakt de zon dat overdag goed.


Zondag in de middag middag is het over het algemeen prachtig weer met volop zon, al ontstaan geleidelijk wel wat meer stapelwolken. Vooral langs de noordwestkust blijven die wolken af en toe wat plakken. Heel lokaal zou daar een spatje regen of wat natte sneeuw kunnen vallen. Bij een matige noordoostenwind wordt het 5 tot 7 graden, maar het voelt opnieuw een stuk kouder aan, vooral doordat de lucht behoorlijk droog is.

In de nacht naar maandag koelt het onder vrijwel heldere omstandigheden flink af. Er staat ook nauwelijks wind. Met name in het binnenland kan het lokaal matig vriezen. De minimumtemperatuur ligt op veel plekken tussen de -2 en -4, Overdag is er veel zon, en wordt het maximaal 5 of 6 graden. Er komen ook weer stapelwolken voor. In de middag kan het in het noordoosten soms even dichttrekken.

In de nacht naar dinsdag gaat het opnieuw op veel plekken vriezen. Waarschijnlijk wordt het echter niet zo koud als voorgaande nachten, want de bewolking neemt toe. Overdag drijft er, vooral in de ochtend, mogelijk wat meer bewolking over en zou heel lokaal een buitje kunnen vallen, maar die kans is klein. Vooral in de tweede helft van de dag kan de zon weer flink schijnen.

Ook bij de start van maart op woensdag lijkt de zon volop te schijnen. De koude lucht wordt opnieuw verdreven en de temperaturen komen iets hoger uit, rond een graad of 8. De noordoostenwind die droog en fris aanvoelt is matig.

Vanaf donderdag bereiken wolkenvelden ons land weer wat vaker, maar het lijkt ook dan alsnog droog te blijven.

Ook vrijdag bestaat er kans op een mix van wolken en zon. In de nacht ligt de temperatuur nog steeds op of net boven het vriespunt, overdag wordt het zo'n 7,8 graden.

In het volgende weekend neemt dan de bewolking weer iets meer de overhand waardoor ook de buienkans toeneemt. Echte grote regenbuien worden er echter nog niet verwacht en de temperatuur klimt richting de 10 graden.