ROTTERDAM - De afgelopen twee jaar is de online concurrentie voor Rotterdamse ondernemers enorm toegenomen. Door de winkelsluitingen tijdens de verschillende lockdowns is binnen diverse branches in Rotterdam het besef gegroeid dat online vindbaarheid belangrijker dan ooit is. Wil je je online onderscheiden en beter vindbaar zijn voor potentiële klanten dan is het zaak om nu actie te ondernemen. Het inschakelen van een zoekmachine optimalisatie bureau kan hierbij doorslaggevend zijn.


Waar grote landelijke bedrijven een compleet marketing team ter beschikking hebben, daar moet de hardwerkende ZZP-er meestal zelf alle marketing ballen in de lucht houden. Op een gegeven moment groeit het besef dat online marketing een professionele bezigheid is die lang niet iedereen beheerst.

Lange dagen

Vaak heb je als eenmanszaak tijd te kort en ben je dag en nacht bezig om de tent draaiende te houden. Zo moet je goed zicht hebben op je voorraden, wil je dat je showroom er goed uitziet, doe je zelf de boekhouding en bezorg je met eigen bedrijfswagen in heel Zuid-Holland. Hierbij maak je regelmatig werkdagen van meer dan zestien uur. Omdat het je passie is en je veel tevreden klanten hebt is dit geen probleem voor jou als hardwerkende Rotterdamse ondernemer.

Zoekmachine optimalisatie bureau

Toch blijkt het bijhouden van je website en webshop er regelmatig bij in te schieten. Daarnaast is de concurrentie binnen veel branches in de regio Rijnmond de laatste jaren enorm toegenomen. Heb je een kledingwinkel, een reparatiebedrijf, witgoedhandel of een autoshowroom, dan is de concurrentie moordend. Hierdoor is het heel belangrijk dat je online goed gevonden kunt worden. De content van je website moet namelijk zo geschreven zijn dat zoekmachines je goed weten te vinden en je teksten een hoge waardering geven.

Heb je een mooi ogende en snelle website dan betekent het nog niet dat deze automatisch bovenaan komt op de eerste pagina van Google. Daarvoor is specialistische kennis nodig die een zoekmachine optimalisatie bureau kan leveren. Zo’n bureau kan naast een gedegen scan van je website ook een onderzoek naar relevante zoekwoorden doen. Naar aanleiding hiervan wordt een strategie uitgedacht, zodat je bedrijf online beter gevonden gaat worden.

Content

Naast de zoekmachine optimalisatie zijn er tal van mogelijkheden om jouw bedrijf online beter te laten renderen. Daarvoor is het raadzaam om nog dit jaar een gedegen marketingplan op te laten stellen. Een bureau als HV Media.nl heeft een groot aantal regionale bedrijven geholpen om bijvoorbeeld op of bovenaan de eerste pagina van Google te komen. Daarnaast kunnen ze de complete online marketing van je bedrijf verzorgen.

Zo zal er regelmatig nieuwe content op je site gezet moeten worden. Dat kan middels tekst, video of pakkende bedrijfsfoto’s. Om meer traffic naar je site te genereren is het noodzakelijk om ook je social media op orde te hebben. Het is sowieso een lastige keuze op welk platform je actief wilt zijn en je bedrijf op een goede manier gaat presenteren. Vaak valt de keuze op facebook of twitter. Doe je vooral zaken in business to business dan kan Linkedin een beter kanaal zijn om je klanten te informeren waar je mee bezig bent. Heb je een modezaak dan is Instagram een goede keuze.

Kom je er niet uit schakel dan nu nog HV Media.nl in zodat je bedrijf snel online succes kan boeken.