NEDERLAND - Na een stralend weekend zal het ook de komende week mooi nazomer weer opleveren. Aan het eind van de week zal de temperatuur iets omlaag gaan, maar zelfs dan is het nog altijd prima weer voor de tijd van het jaar.


In de nacht naar maandag komt plaatselijk veel nevel en mist voor die mogelijk in de ochtend nog niet overal is opgetrokken. Na wat hoe bewolking in de ochtend breekt de zon in de middag steeds meer door. Bij nauwelijks wind wordt het tussen de 21 en 25 graden en in het zuidoosten mogelijk zelfs 26 graden.

Ook dinsdag begint met wolkenvelden, maar ook dan komt tegen de middag de zon steeds vaker door en die zal spoedig in het hele land schijnen. Opnieuw wordt het tussen de 22 en 26 graden.

Woensdag lijkt het de warmste dag van de week te worden en gaat de thermometer van 24 graden in het noorden en langs de kust tot wellicht 28 graden in het zuiden van het land. Er staat wederom nauwelijks wind.

Vanaf donderdag is er kans op iets wisselvalliger weer al blijft het nog steeds zeer aangenaam. De wind neemt iets in kracht toe, maar is nog altijd matig en ook nu is de zon veelvuldig te zien bij temperaturen tussen de 22 en 26 graden.

Vrijdag gaat de thermometer nog één of twee graden naar beneden, maar met 20 tot 24 graden is het nog altijd prima vertoeven voor de tijd van het jaar.

Die temperaturen van 20-2 graden zien we ook terug in het volgende weekend. Doordat de matige wind dan weer uit het noorden komt voelt het iets koeler aan, maar het blijft overal nog net boven de twintig graden en droog.