ROTTERDAM - Er zijn talloze mensen die een nieuwe loopbaan willen, maar absoluut geen idee hebben waar ze eigenlijk moeten beginnen. Dit is waarom loopbaancoaches zo belangrijk zijn geworden en een belangrijke schakel zijn tussen het matchen van werkgevers en nieuwe werknemers. In deze korte blog gaan we het hebben over 3 belangrijke hulpmiddelen voor loopbaanbegeleiding en introduceren we je aan een aantal geweldige carrière coaching tools.


1. Een coach is er om verwachtingen te bepalen en managen

Een van de manieren waarop een loopbaancoach te werk gaat en succes bereikt, is door de baanzoektocht de faciliteren en realistische verwachtingen te stellen. Dit zorgt ervoor dat een cliënt die moeite heeft met het uitstippelen van zijn route voor zijn loopbaan, een beter beeld krijgt van wat hem te wachten staat.

Dit is waarom Inzicht, dé opleider in persoonlijke, team- en organisatieontwikkeling de focus legt op het opleiden van coaches als facilitator. – Een goede coach helpt cliënten te brainstormen, naar binnen kijken en zichzelf te begrijpen. Dit draagt allemaal bij om patronen en thema's te vinden, onderzoek te doen en al die informatie samen te voegen tot ze een nieuwe carrière hebben gevonden. Meer weten over de opleidingen van opleider en trainer Inzicht? Maak kennis met de zakelijke coachtrajecten via coachopleiding Rotterdam.

2. Het delen van persoonlijke ideeën en ervaringen

Als loopbaancoach kan je cliënten helpen zich de toekomst voor te stellen en hun verbeelding aan te spreken om ideeën op te doen door middel van jouw persoonlijke ervaringen en ideeën te delen. Jouw unieke levensweg kan namelijk inspiratie bieden voor een ander. Houd er als coach natuurlijk wel rekening mee dat het niet om jou gaat, wat betekent dat je jouw ervaringen en ideeën altijd moet relateren aan de situatie van de desbetreffende cliënt.

3. Help hen hun sterke en zwakke punten te begrijpen.

Een belangrijk instrument voor loopbaancoaching is een persoonlijke SWOT-analyse, waarmee de sterke en zwakke punten, kansen en bedreigingen van de cliënt kunnen worden geïdentificeerd. Het is essentieel om te begrijpen welke banen bij hun sterke punten passen, terwijl hun zwakke punten kunnen wijzen op beroepen en carrières die zij misschien liever willen vermijden. Maar laat ze dit echter niet gebruiken om te ontsnappen van bepaalde doelen en wensen. Zwakke punten zijn er om geminimaliseerd of weggewerkt te worden, terwijl er potentiële kansen zijn om verbeteringen toe te passen die nieuwe sterke punten kunnen ontwikkelen.

Kortom, het draait hier allemaal om de wil en motivatie van de cliënt, en het is aan de loopbaancoach om deze aan te spreken en ze tot bloei te brengen. Wil je erachter komen wat een baan als loopbaancoach nog meer kan betekenen? Ga dan naar de website van Carrièrepoort om meer te weten te komen over loopbaanbegeleiding Rotterdam en omstreken.