DE BILT - De storm Bella die zondagochtend over Nederland raasde heeft voor het nodige ongemak gezorgd (zie foto's). Inmiddels is de storm gaan liggen hoewel het in grote delen van het land nog nat en winderig is.


De laatste week van 2020 geeft een stabiel beeld aan met betrekking tot het weer. Dat wil zeggen, dat het van maandag tot en met Nieuwjaarsdag koud en grijs wordt met hier en daar kans op lichte regenbuien.

Enkele van die buien kunnen ook nog gepaard gaan met wat natte sneeuw, maar dit is slechts sporadisch. De wind zal overwegend matig zijn en de dagtemperaturen komen niet boven de 5,6 graden uit.

In de nachten liggen de temperaturen rond het vriespunt of iets hoger. Dit kan voor wat nachtvorst zorgen of gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. Oud en Nieuw lijkt ook wisselvallig te worden bij een graad of 5 overdag en nachtelijke temperaturen rond het vriespunt. Deze waarden houden aan in het eerste weekend van 2021 al lijkt het dat dan de zon zich iets vaker laat zien.