ROTTERDAM - Ga je binnenkort verhuizen en wil je je eigen huis verkopen? Dan wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf en het liefst ook nog een mooie prijs voor vangen. Dit kun je voor elkaar krijgen met een paar handige tips. Ben je benieuwd naar welke dit zijn? Lees snel verder, wij vertellen je in dit artikel graag meer over hoe jij je huis snel kunt verkopen!

Laat je huis taxeren
Ten eerste is het belangrijk om inzicht te krijgen in hoeveel geld je huis nu eigenlijk waard is. Natuurlijk wil je je huis voor een zo hoog mogelijke prijs in de markt zetten, maar je moet wel realistisch blijven. Vraag daarom of een taxateur langs komt, die precies zal beoordelen hoeveel je voor je huis kunt vragen. Natuurlijk is dit een inschatting, maar dit geeft wel een goede indicatie voor de verkoopprijs van je huis.

Maak mooie foto’s
Als je de advertentie online gaat zetten, is het belangrijk dat hier goede foto’s bij zitten. Mensen zijn nu eenmaal visueel ingesteld en op deze manier maak je je huis veel aantrekkelijker. Je kunt deze foto’s zelf maken of er een professional voor inhuren. Het is belangrijk dat de foto vanuit een hoek van de kamer wordt genomen, zodat de ruimte optisch groter lijkt. Zorg daarnaast voor een goede belichting en haal persoonlijke spullen of te veel accessoires even weg. Te veel rommel zal afleiden en je huis alleen maar chaotisch maken. Verder is het moeilijker voor mensen om zichzelf te zien als potentiële bewoners, als je huis vol staat met persoonlijke spullen.

Schakel een makelaar in
Je kunt ervoor kiezen om je huis zelf te verkopen, maar we raden je aan om een makelaar in te schakelen. Zij weten precies hoe de markt in elkaar zit en hoe jij dus snel je huis kunt verkopen. Hier helpen ze jou dan ook goed bij. In elke stad of dorp is wel een makelaar te vinden, dus kijk eens of er een goede makelaar bij jou in de buurt zit. Zoek bijvoorbeeld op makelaar Rotterdam en vergelijk de verschillende makelaars met elkaar. Je kunt ook een gesprek aanvragen met een makelaar om erachter te komen of zij goed bij jouw wensen passen. Let er natuurlijk wel op dat als je een makelaar inschakelt, dit ook geld kost. Je kunt van te voren ook vragen naar welke tarieven ze precies hanteren.