De kosten voor vloerverwarming kunnen beginnen bij €35 voor kleine projecten en vanaf €12.000 voor grotere projecten . De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals:

  • Het vloerverwarmingssysteem dat u kiest.
  • De grootte van uw ruimte.
  • De leeftijd van het gebouw.

Met goede overweging en besluitvorming zijn vloerverwarmingssystemen een geweldige keuze voor huiseigenaren omdat ze gelijkmatig verdeelde warmte en comfort bieden.

Vloerverwarming valt in twee categorieën: elektrische en watersystemen. In een elektrisch vloerverwarmingssysteem (algemeen bekend als een droog systeem) wordt een set draden onder of in de vloer geïnstalleerd, waar de warmteafgifte wordt geregeld door een thermostaat.

Water-vloerverwarming (ook bekend als een nat systeem) circuleert heet water naar de leidingen door de vloer, aangesloten op een ketel of een warmtepomp . Een uitsplitsing van de prijzen is te vinden in de tabel bovenstaand bij de foto's.

De kosten voor vloerverwarming met elektrische folie beginnen bij €50,- per m², exclusief thermostaat. De markt biedt kits vanaf €180 voor een aluminiumstructuur van 140 W / m², inclusief een thermostaat voor gecontroleerde warmteafgifte en een vloertemperatuursensor.

Als u een warmwatersysteem overweegt, verwacht dan hogere vloerverwarmingskosten. Prijs voor materialen beginnen vanaf €40m ², met uitzondering van het aanbrengen van lading en extra apparatuur aankopen.

Hoeveel kost vloerverwarming te installeren?
Als het gaat om installatie kunnen de kosten voor vloerverwarming worden beïnvloed door een aantal verschillende factoren:

  • het type vloerbedekking
  • de staat van het onroerend goed
  • het type vloerverwarming.


Materialen zullen het meest kosten, gevolgd door handelskosten. Contractantkosten kunnen variëren van € 200 tot € 300 per dag , en dit is afhankelijk van de lengte van het installatieproces.

FACTOREN DIE INVLOED HEBBEN OP DE KOSTEN
Hoogwaardige isolatie en een thermostaat zijn belangrijke factoren die de kosten voor vloerverwarming beïnvloeden.

Ze variëren afhankelijk van het model en de grootte van het onroerend goed, maar u kunt verwachten tussen € 100 - €200 uit te geven. De isolatie helpt het systeem om een ​​hogere warmte-opbrengst te verspreiden. De thermostaat regelt de timing van de warmteafgifte.

Het leggen van pijpen voor natte ondervloersystemen zal gemakkelijker zijn in een nieuw gebouw waar het verwijderen van de oude vloerbedekking niet nodig is. Als een huis met een elektrisch type wordt gerenoveerd, zijn de kosten voor vloerverwarming goedkoper voor materialen. Laten we de installatiekosten hieronder bekijken.

Gerenoveerde woninginstallatie
Eenpersoonskamers of badkamers zijn geweldig voor elektrische vloerverwarming , vooral in een klein renovatieproject.

Als u de exacte maat voor uw project niet kunt vinden, wordt het altijd aanbevolen om de kleinere maat te kopen en een extra mat toe te voegen die desgewenst tegen scheuren in onverwarmde gebieden beschermt . Dit voorkomt onnodige oververhitting in de kamer.

Een losse kabel set voor een kamer van 4,5 m² kan beginnen vanaf €300,- .Natte vloerverwarming in een gerenoveerd gebouw kost ongeveer € 150 per m² , exclusief het arbeidswerk, dat 6-7 dagen kan duren.

Nieuwbouw installatie
De kosten voor vloerverwarming kunnen overweldigend zijn gezien alle bijbehorende kosten, maar sommige elektrische systemen zijn een geweldige betaalbare oplossing voor een nieuwbouw.

De gemiddelde prijs per m² kan beginnen vanaf €40,- en de installatie kan maximaal twee dagen duren. Het gebruik van elektrische vloerverwarming in het hele gebouw zal echter leiden tot hoge elektriciteitsrekeningen.

Warm water ondervloersystemen zijn veel geschikter voor nieuwe woningen. Een nat systeem kan meer dan €90,- per m ² kosten, meer dan het dubbele van het bedrag in vergelijking met een elektrisch vloersysteem.

Hoeveel kost werkende vloerverwarming?
De bedrijfskosten van water-vloerverwarming zijn afhankelijk van vele factoren, zoals de hoofdsysteemgenerator - ketel- of warmtepomptypen. Het grote voordeel van het installeren van een water-vloerverwarming is de goedkopere bedrijfskosten. Het gebruik van een goede vloernivellering kan de benodigde aanvoertemperatuur met 20% verlagen. Als je een systeem hebt met een lagere temperatuur, kun je ongeveer € 10 per jaar voor elke graad besparen.

Zowel water- als elektrische vloerverwarming kunnen worden geregeld om onnodig warmtegebruik te voorkomen. Het is niet aan te bevelen om de vloerverwarming continu aan te laten en is met een goede isolatie bijzonder overbodig.

Laten we bijvoorbeeld een gemiddelde kamergrootte nemen van een badkamer van 4 m² die 4 uur per dag wordt verwarmd. De gemiddelde elektriciteitsprijs is 14,37 p / kW in het VK. Dat kan oplopen tot €10,- > €11,- euro per maand.