NEDERLAND - Aankomende zondag is het Valentijnsdag. Deze dag staat in het teken van het geven van een beetje extra aandacht aan degene van wie je houdt. In tijden van corona is het tonen van liefde misschien wel belangrijker dan ooit. Waar Valentijnsdag vroeger vooral bekend stond om het verrassen van je geheime liefde, wordt er tegenwoordig steeds meer aan familie en vrienden gedacht. Nog geen plannen voor komende zondag? Misschien helpen de tips in dit artikel je iets verder.


Ice, ice, ice
Het winterse weer van de afgelopen week is aan niemand voorbij gegaan. Waar het vorig weekend vooral veel sneeuwpret was, ligt er sinds een aantal dagen op veel plekken een laag ijs die dik genoeg is om erop te schaatsen. De laatste keer dat het mogelijk was om te schaatsen op natuurijs is al flink wat jaren geleden. Misschien is er wel een schaatsbaan in de open lucht bij jou in de buurt. Trek je schaatsen uit de kast, neem een thermosfles met koffie of thee mee en maak er een middag vol ijspret van met zijn tweeën.

Maak een wandeling
Het belangrijkste van Valentijnsdag is dat je wat extra tijd maakt voor elkaar. Laat je telefoon een keer thuis en ga er samen op uit, bijvoorbeeld naar het bos of het strand. De laag sneeuw die er nog ligt zorgt gegarandeerd voor een sprookjesachtig wandeling. Komende zondag begint de dag met flink wat zonneschijn. Pas aan het eind van de dag wordt het bewolkt.

Lekker warm op de bank
Niet zo’n fan van het koude weer? Je hoeft de deur niet uit om het samen gezellig te maken. Kies een leuke film uit en kruip samen onder een dekentje op de bank. Op Netflix en Videoland staan deze zondag genoeg films die in het teken staan van de liefde, maar ook op tv komen een aantal klassiekers langs.

Liefde gaat door de maag
Het gezegde ‘de liefde van de man gaat door de maag’ kent iedereen wel. Inmiddels is dit een beetje achterhaald, aangezien vrouwen ook betoverd kunnen worden door middel van liefdevolle kookkunsten. Maak samen een drie-gangen menu, of houdt het simpel en kook jullie lievelingsgerecht. Zijn jullie beiden niet zo’n ster in de keuken? Haal dan iets af bij een restaurant in de buurt.

Een kaartje als alternatief
De huidige situatie met corona maakt het lastiger om een bezoek te brengen aan bijvoorbeeld familie. Het sturen van een kaartje naar iemand van wie je houdt is daarom een mooi alternatief. Schrijf een lieve boodschap naar bijvoorbeeld je ouders of opa en oma. Ben je niet zo van het schrijven? Een bos bloemen doet het ook altijd goed. Elk jaar worden er wereldwijd meer dan vijftig miljoen rozen cadeau gedaan met Valentijnsdag. De vrolijke kleuren van bloemen hebben een positief effect op hoe iemand zich voelt. Tegenwoordig zijn een talloze opties om een mooi boeket online te bestellen, maar denk in deze tijden ook eens aan de bloemzaken bij jou in de buurt.

Wat doe jij dit jaar met Valentijnsdag? Heb je ondertussen al plannen gemaakt of is komende zondag voor jou een gewone dag?