NEDERLAND - Het wordt de komende week een wisselvallige week met geregeld buien, maar ook vrij zacht voor eind oktober. De temperatuur zal de gehele week rond de vijftien graden blijven.


Zondag is het behoorlijk wisselend met wolkenvelden, zon en enkele buien. In de middag stijgt de temperatuur naar zo’n 15 graden. Er staat een matige en aan zee vrij krachtige zuidwestenwind.

In de nacht naar maandag zijn er heldere perioden en daalt de temperatuur naar 6 tot 8 graden. Plaatselijk kan dan wat mist ontstaan. Overdag schijnt op veel plaatsen de zon en er staat niet veel wind. Er ontstaan wat stapelwolken en er trekt wat hoge bewolking over het land, maar het blijft overdag droog. Het wordt 14 tot 16 graden bij een matige oostenwind. In de avond neemt de bewolking toe en vanuit het zuiden gaat het af en toe regenen.

Dinsdag wordt het wel een graadje warmer met 16 en lokaal 17 graden, maar overheersen de wolkenvelden waar af en toe een bui uit tevoorschijn komt.

De dagen erna verandert er nauwelijks iets. Zowel woensdag als donderdag zal de temperatuur rond de 15 graden liggen is er dagelijks kans op buien bij een matige zuidwestenwind.

Ook vrijdag en in het volgende weekend blijft het wisselvalligheid troef al lijken de buien dan iets af te nemen en de temperatuur een klein stapje terug te doen.