NEDERLAND - Een echt mooie lenteweek zit er komende week niet in. De hele week is er wisselvallig weer met een dagelijkse buitenkans. Pas richting het volgende weekend lijken de vooruitzichten wat beter te worden.


Nadat er op zondag verspreid over het land al regelmatig buien voorkomen zet deze lijn zich door op maandag. Waar het aan de kustlijn lijkt mee te vallen en de zon af en toe nog doorbreekt kan het elders in het land zelfs langdurig regenen met daarbij kans op hagel en onweer. Bij een matige westenwind is het langs de kust zo'n 13 graden tot 16 graden verder in het land.

Ook op dinsdag trekken meerdere buien over het land met soms kans op onweer. De westenwind blijft matig, maar zal rond het waddengebied in kracht toenemen.

Woensdag zal niets afwijken van de dagen ervoor. Ook dan een temperatuur die rond de 14,15 graden schommelt met een regelmatige kans op buien.

Op donderdag draait de wind naar het zuidwesten en kan er plaatselijk zelfs behoorlijk veel neerslag vallen.

Vrijdag wordt eveneens een bewolkte en natte dag en omdat de wind nu richting noorden gaat kan het zelfs wat koeler aanvoelen. Langs de kust kan die wind soms stevig zijn

Enige zicht op verbetering lijkt pas te verwachten in het volgende weekend. De buienkans neemt af en het zonnetje laat zich iets vaker zien. Naar verwachting is dat de opmaat voor een drogere week daarna waarbij het lentegevoel weer terugkeert.