NEDERLAND - Er staat ons de komende week regelmatig wisselvallig weer te wachten. Waar de temperaturen dagelijks schommelen tussen de 21 en 24 graden zal de zon geregeld schijnen. Toch moet men ook rekening houden met dagelijkse buitjes.


Maandag schijnt de zon geregeld al komen er vanuit het westen wat buien het land in. Die breiden zich later uit over de rest van het land en kunnen lokaal soms best pittig zijn met behoorlijke regenval. De zuidwesten wind is matig,. maar kan aan de kust wat aantrekken. Landelijk zal de temperatuur schommelen tussen de 22 en 24 graden.

In de nacht naar dinsdag blijft het droog met lichte sluierbewolking. In de ochtend zal de zon regelmatig te zien bij opnieuw een zwakke zuidwestenwind. naarmate de dag vordert komen er vanuit het zuidwesten enkele buien het land in.

Woensdag trekt de wind iets aan en wordt het, met name aan de kust iets koeler. Daar zal het rond de 20 graden zijn, met landinwaarts een paar graden meer. Opnieuw zijn er lokale buien mogelijk.

Vanaf donderdag lijkt de buienkans te verminderen en zal het in het gehele land tussen de 21 en 23 graden worden, wat normaal is voor de tijd van het jaar.

Op vrijdag trekt de zuidwestenwind nog iets meer aan en kan aan de kust zelfs stevig zijn. De dag lijkt wel grotendeels droog te verlopen met dezelfde stabiele temperaturen als de rest van de week.

Volgend weekend draait de wind geleidelijk naar het westen. Zaterdag kan die nog stevig zijn, maar zondag neemt het in kracht af. Zoals het er nu naar uit ziet lijkt hte weekend droog te verlopen en lijkt ook de eerste week van augustus daarna rustig te verlopen.