NEDERLAND - Na enkele zeer zachte weken lijkt het weer de komende week een stuk wisselvallig. Zo richting oktober wordt de buienkans vergroot, neemt de wind toe, en zal de temperatuur enkele graden dalen. Toch zitten er wel degelijk nog enkele droge dagen tussen.


Maandag wordt direct al een zeer wisselvallige dag waarbij van west naar oost enkele buien over het land trekken. Nadat die zijn gepasseerd zal in het westen in de middag de zon doorbreken bij een temperatuur van 18-20 graden. De wind draait van zuid naar west en is matig, maar kan aan zee een stuk krachtiger zijn.

De dinsdag zal droog verlopen met daarin een afwisseling van wolken en zon. De temperatuur van 17-19 graden is redelijk normaal voor eind september. er zal een matige zuidwestenwind staan.

Vanaf woensdag zien we de temperatuur al iets omlaag gaan richting de 15-17 graden. Er is die dag een gerede buienkans met een in kracht toenemende westenwind.

Donderdag wordt het nog iets koeler en zal het met name in het westen en noorden wellicht niet boven de 15 graden uitkomen. Eventuele buien zijn licht en plaatselijk.

Bij de start van oktober, vrijdag dus, zal het eveneens zeer wisselvallig zijn. Een mix van wolken en zon, plaatselijk een klein buitje en temperaturen van pakweg 15,16 graden.

Het eerste weekend van oktober is nog lastig te voorspellen. Zoals het er nu naar uitziet kan het zaterdag best een regenachtige dag worden met een stevige wind, terwijl het zondag en de dagen erna weer wat droger lijkt te worden met iets zachtere temperaturen.