NEDERLAND - Ook nu februari er voor meer dan de helft op zit blijft het wisselvalligheid troef met het weer in Nederland. De temperatuur blijft zaht voor de tijd van het jaar en buien en opklaringen wisselen elkaar af.


Het is zondag overwegend bewolkt. In het westen en noorden zijn perioden met regen en de regen breidt gedurende de dag gestaag uit over het hele land. De middag verloopt dan ook grijs en nat met langdurige regen bij 9 tot 11 graden en een in de kustprovincies soms vrij krachtige wind uit het zuiden tot zuidwesten.

In de avond en nacht naar maandag verdwijnt de regen richting het oosten. Overdag is het rustig weer met veel bewolking en maar weinig zon. Er ontstaan enkele lokale buien, maar daar blijft het dan ook bij.

Dinsdag lijkt een zelfde dag te worden met een mix van bewolking en buitjes. De middagtemperatuur ligt rond een graad of 10. De wind komt uit het westen tot zuidwesten en is matig in het binnenland tot vrij krachtig aan de kust.

Woensdag is het overwegend droog, maar in de loop van de dag stijgt vanuit het westen de kans op regen. Het wordt 9 graden aan de kust tot lokaal 12 graden in het zuidoosten van het land. Er steekt een matige en in de kustprovincies een vrij krachtige tot krachtige wind op uit het zuiden tot zuidwesten.

Vooral donderdag zou wel eens een geheel bewolkte en natte dag kunnen worden met langdurige regen. Het blijft zacht met 9 tot 12 graden en er staat een matige tot (vrij) krachtige zuidwestenwind.

Vrijdag en in het volgende weekend blijft het wisselvallig met enkele buien en droge perioden waarin de zon af en toe schijnt. De middagtemperatuur ligt tussen 7 en 11 graden. De nachten worden iets kouder met in het weekend 2 tot 5 graden.