NEDERLAND - Nu de zomer afgelopen donderdag eindelijk officieel van start is gegaan lijkt het er op dat ook het weer zich daaraan voegt. De komende dagen zijn er dan ook de nodige zonuren. Dit duurt tot ongeveer midden in de week, want vanaf woensdag neemt de buienkans toe, met lokaal zelfs het nodige onweer. Hierdoor kan het later in de week door de vochtigheid vooral drukkend warm aanvoelen.


Op veel plaatsen begint de zondag met zon. Lokaal is het wat mistig, maar de zon schijnt daar makkelijk doorheen en de mist verdwijnt snel. Er ontstaan stapelwolken en in de middag wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Aan de kust is het wat zonniger. Het wordt zo'n 21 tot 23 graden en in het binnenland kan het lokaal 24 graden worden. Aan zee is het 19 of 20 graden. Er staat een zwakke tot matige wind uit het westen tot noordwesten. Houd er wel rekening mee dat met zonkracht 7 de kans op verbranden groot is als u in de zon gaat zitten.

In de nacht naar maandag daalt de temperatuur naar 10 tot 13 graden maar overdag keert de zonneschijn uitbundig terug. In de kustprovincies wordt het 22 tot 24 graden en in het binnenland is het met 25 of 26 graden zomers warm. Er staat een zwakke noordoostenwind. Op de stranden in het westen en in Zeeland kan een matige noorden tot noordwestenwind opsteken en dan is het aan de waterlijn iets frisser.

Het wordt dinsdag nog wat warmer met in het oosten en zuidoosten middagtemperaturen van 27 tot 29 graden. Mogelijk komt de temperatuur woensdag plaatselijk in de buurt van de 30 graden. In de kustprovincies is het 25 tot 27 graden. De zon schijnt volop en pas op woensdag in de avond neemt de kans op een (onweers)bui toe.

De wind draait daarna naar de zuidwesthoek en het zonnige en droog weer maakt plaats voor een wisseling van zon, wolken en (onweers)buien. De temperatuur gaat enkele graden omlaag, maar met 22 tot 27 graden blijft het zowel donderdag als vrijdag warmer dan normaal eind juni het geval is. Doordat de lucht vochtiger wordt kan het drukkend aanvoelen.

In het volgende weekend lijkt de temperatuur verder terug te lopen door een noordwestenwind. Toch lijkt het dan wel grotendeels droog en zonnig te verlopen al is dat nu nog erg onzeker.