Wij zijn echte pet lovers: Bijna één op de vijf Nederlandse huishoudens heeft een hond in huis en in bijna een kwart van de huishoudens leeft één of meerdere katten. In totaal zijn in Nederland ca.33.4 miljoen gezelschapsdieren aanwezig en uit onderzoek is gebleken dat maar 45% hiervan deel is van de familie vakanties.

Ondertussen, in de periode na de lockdown, zien we een overgang van verre, lange reizen naar kortere vakanties, en in het herontdekken van de schoonheden van ons eigen land. Campervakanties worden beschouwd als één van de veiligste vakanties omdat ze gemakkelijk geïsoleerd zijn terwijl je als reiziger de natuur kan ontdekken! Door het reisaanbod af te stemmen op dat van dierenliefhebbers bieden bedrijven, zoals Indie Campers, de mogelijkheid aan om je hond mee te nemen op een roadtrip.

Een campervakantie deze zomer betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over de beschikbaarheid in huisdiervriendelijke hotels of B&B's en dat je vooral kunt genieten van totale vrijheid en bewegingsvrijheid. Maar natuurlijk, door een paar kleine stappen vóór en tijdens de reis, zal het delen van dit avontuur met je dierenvriend een gemakkelijke en gedenkwaardige ervaring worden.

Plan een huisdiervriendelijke route. Zorg ervoor dat je vakantieplan rekening houdt met de aanwezigheid van een hond en als je flexibel bent qua data, is het raadzaam om periodes met pieken in de warmte of de kou te vermijden. Zorg ervoor dat je een camping kiest die toegang biedt tot je viervoeter - hoewel de meeste campings huisdiervriendelijk zijn en sommige zelfs extra diensten aanbieden zoals een privé-tuin, toegang tot een restaurant of een zwemvijver, is het slim om van tevoren wat onderzoek te doen. Deze website is compleet gefocust op kamperen met een hond, neem een kijkje voor inspiratie!

Stressvrije vakantie, voor hen en voor jou. Een lang weekend even lekker weg blijkt ook voor je pup ideaal te zijn! Als je voor het eerst met een camper op stap gaat, is het belangrijk om geleidelijk aan de duur van je roadtrip op te bouwen om stressvolle situaties voor jou en je pup te vermijden. Aan het begin van het avontuur is het belangrijk om de tijd te nemen om de ruimte te verkennen zodat je hond zich kan aanpassen aan de nieuwe omgeving. Je hond vindt uiteindelijk zijn eigen plekje en zo kan iedereen comfortabel en veilig reizen en leven in de camper. Probeer tijdens de vakantie hun normale ritme aan te houden, zoals eten, wandelen en slapen. Dit helpt om je dierenvriend thuis te laten voelen ´on the road´.

Pak de essentiële items. Reizen met een camper helpt om minimaal te leven en licht te reizen. Pak de belangrijkste spullen in, alles wat je normaal gesproken voor je huisdier nodig hebt: voedsel, water, kommen, riemen, speelgoed en maak een selectie van andere belangrijke items. Neem een goede handdoek of een mat mee om te gebruiken voor een snelle schoonmaakbeurt en als bed voor de reisdagen. Hoewel de camper ruim is, is het toch een gedeelde omgeving en is het belangrijk om schoonmaakmiddelen zoals doekjes, luchtverfrisser en droogshampoo mee te nemen om zowel het voertuig als je hond schoon te houden.

Tot slot is het slim om een mapje te organiseren met alle belangrijke documenten, zoals inentingen documenten en registratiebewijs of huisdier vergunning, zodat je in alle veiligheid en zonder risico optimaal kunt genieten van je camper vakantie met je dierenvriend. Ready to go?!