HOORN - Eerste en Tweede Paasdag is de LEGO tentoonstelling in het Museum van de 20e Eeuw uiteraard ook te bezoeken en wel van 12.00 tot 17.00 uur. Het museum in Hoorn heeft inmiddels al 130.000 bezoekers met de expositie “90 jaar LEGO” ontvangen. In drie zalen zijn veel diorama’s, bouwwerken en historisch LEGO te ontdekken. Wegens succes is de expositie verlengd tot eind 2024.


Op de expositie “90 jaar LEGO” toont het Museum van de 20e Eeuw een unieke collectie die de hele periode van de speelgoedfabrikant beslaat. Van het eerste houten speelgoed tot de eerste plastic steentjes, van de bouwdozen uit de afgelopen decennia tot succesvolle thema’s als Star Wars, Ninja en Harry Potter, maar ook vele treinen, vliegtuigen en auto’s. Grote bouwwerken zoals het Vrijheidsbeeld en de Eifeltoren, maar ook veel piraten, heel veel piraten die soms bewegen of zingen. De Taj Mahal staat er, net zoals de Tower Bridge en de Millenium Falcon.

Bouwen en ontdekken

Naast de LEGO-tentoonstelling is een grote bouw- en speelhoek waar een ieder met Duplo en LEGO aan de slag kan. Terwijl grote LEGO-figuren toekijken en (groot)ouders ook een kopje koffie of thee kunnen nuttigen in de naastgelegen horeca.

Het Museum van de 20e Eeuw is leuk voor jong en oud en is gevestigd in een voormalige gevangenis op het Oostereiland bij de haven van Hoorn. De vaste collectie is een ware reis door de tijd. Oude interieurs van huizen en winkels, beeld- en geluidsapparatuur van toen, de ontwikkeling van de computer en speelgoed van toen. Met gratis Audiotour, kwis en speurtocht.

Kijk voor alle informatie over openingstijden, parkeren en entree op www.MuseumHoorn.nl