HEERENVEEN - Het Nationaal Openbaarvervoer Museum en Museum Heerenveen organiseren in 2024 bustochten met een speciale oldtimerbus. Tijdens de bijzondere route door Zuid-Friesland kun je genieten van het landschap, wellicht in familieverband. De opstapplaats is Ouwsterhaule. Onderweg maak je een stop bij Museum Heerenveen dat je op je gemak kunt ontdekken. Voor kinderen is daar een workshop beschikbaar. Napraten en nagenieten met een drankje is mogelijk in het Museumcafé. Daarna wordt je met de oldtimerbus weer teruggebracht naar Ouwsterhaule waar een bezoek aan het Nationaal Openbaarvervoer Museum mogelijk is.


Museum Heerenveen
is een uniek dubbelmuseum in het centrum van Heerenveen met aansprekende tentoonstellingen en activiteiten. Hier ontdek je werken van beroemde kunstenaars, de Ferdinand Domela Nieuwenhuiscollectie en de boeiende (sport)geschiedenis van Heerenveen. Uniek is de MUGA waar werk te zien én te koop is van toonaangevende kunstenaars op het gebied van hedendaagse kunst.

In het Nationaal Openbaarvervoer Museum vind je alles wat te maken heeft met openbaar vervoer in Nederland, vroeger en nu. Van kinderspeelhoek, modeltreinbaan, schaalmodellen van autobussen en treinen tot echte bussen: u vindt het hier allemaal.

Praktische informatie

Wanneer: zaterdagmiddag op 20 april, 25 mei, 22 juni, 13 juli en 28 september 2024

Tijden: van 13 uur – 16 uur

Aantal deelnemers: 15 – 45 personen

Aanmelden: tot uiterlijk de donderdag ervoor, vóór 12.00 uur per e-mail info@novmuseum.nl of

telefoonnummer 0513-795068.

Prijzen: Bus + Nationaal Openbaarvervoer Museum € 7,50

Museum Heerenveen (inclusief consumptie); € 8,50

Museumkaarthouders gratis; kinderen 0-5 jaar gratis, 6 – 17 jaar € 4, 50

Opstapplek: Jetze Veldstraweg 46a, 8513 CJ in Ouwsterhaule. (tegenover de kerk)