ENKHUIZEN - Stap deze zomer in de wereld van een Zuiderzeekind en ontdek hoe kinderen hun tijd moesten verdelen over school, gezin en karweitjes. Vrije tijd was schaars! Speel de spellen, beluister de audiofragmenten en bekijk de levensgrote, oude foto's. Kinderen leven zich uit in de kinderwerkstraat, want... iedereen doet mee! Bezoek ook het vernieuwde waterdoepark Expeditie Waterwerken dat nu nog leuker is dan ooit; het biedt verkoeling en leert je over de waarde, kracht en betekenis van water. Geniet in het binnenmuseum van de jubileumtentoonstelling Boer Boris is jarig met originele prenten uit de serie en fijne, échte Boer Boris-activiteiten voor zijn grootste kleine fans!


Over het Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum verzamelt en beheert erfgoed uit het voormalige Zuiderzeegebied. Het vertelt het verhaal van de Zuiderzee en verbindt daarbij het heden met het verleden op een toegankelijke wijze voor een divers publiek. Jong en oud wandelt hier honderd jaar terug in de tijd en komt in aanraking met de Zuiderzeecultuur. In de vaste tentoonstelling Zee vol verhalen duiken bezoekers in de verhalen over het leven aan de voormalige Zuiderzee. Het museum brengt ook de cultuurhistorische collectie op verrassende wijze samen met hedendaagse kunst, vormgeving en design. Kijk op zuiderzeemuseum.nl voor een overzicht van alle tentoonstellingen.

In 2021 ontving het museum van de ANWB de zilveren award voor het leukste uitje van Noord-Holland. Lonely Planet heeft het Zuiderzeemuseum opgenomen als 'Top choice' in haar internationale reisgids Best in travel 2021. Museumkids heeft het Zuiderzeemuseum wederom het predicaat 'Kidsproof' toegekend voor 2022.