ROTTERDAM - Na een intensieve aanbestedingsronde is de combinatie Friends For Brands / Roos & van de Werk door de gemeente Rotterdam gekozen als preferred supplier communicatie. Dit Rotterdamse team van impactmakers mag de komende twee jaar de gemeente ondersteunen met strategische communicatie-opdrachten.


Managing director Susanne Volder van Friends For Brands is blij met de uitkomst: "We kunnen onze prettige samenwerking met de gemeente voortzetten en met onze campagnes nog meer impact maken voor de stad en haar inwoners."

Europese aanbesteding

Volder vervolgt: "Het was een spannende tijd, maar vandaag mogen we het bekend maken. De combinatie Friends For Brands/Roos & van de Werk is via een Europese aanbesteding door de gemeente Rotterdam geselecteerd voor het verzorgen van strategische communicatie-opdrachten in de komende twee jaar. We zijn één van de zes preferred suppliers." Bastiaan van de Werk: "We kijken ernaar uit om samen met onze opdrachtgevers bij de gemeente Rotterdam nog meer effectieve en vernieuwende communicatie te ontwikkelen waarmee we Rotterdam en de Rotterdammers vooruithelpen."

Campagnes met impact

De afgelopen 4 jaar zetten de creatieve bureaus zich ook al samen in voor projecten die de stad sterker, duurzamer en inclusiever hebben gemaakt. Zoals Logistiek 010, Rotterdam. Sterker Door, het Leerwerkakkoord, Op Die Fiets, en de eind 2021 ontwikkelde campagne Iedereen Verlicht, om Rotterdammers bewust te maken van het belang van goede fietsverlichting. Een ludieke campagne met een serieuze ondertoon waarmee de Gemeente Rotterdam laat zien dat zij zich bekommert om haar inwoners en hun veiligheid.

Combinatie Friends For Brands en Roos & van de Werk

Friends For Brands is een creatief bureau dat al 10 jaar merken en campagnes ontwikkelt die werkelijk relevant zijn voor mensen, echt impact maken op een community of een beweging in gang zetten. Roos & van de Werk is een communicatiebureau dat zich bezighoudt met positioneren, identity & branding en communicatiestrategie. Beide bureaus zijn gevestigd in Rotterdam en versterken elkaar in expertise en creatieve energie. Als team werken zij al geruime tijd samen voor de positionering van merken, (communicatie-)strategie en het vertalen hiervan naar krachtige campagnes en activatie. Zij doen dit onder meer voor Gemeente Rotterdam, WSP Rijnmond, Havenbedrijf Rotterdam, Rotterdam Makers District, Erasmus Universiteit, Kwadraad Maatschappelijk Werk, CAK, en Hart van Zuid.

Meer informatie:

Friends For Brands en Roos & van de Werk.