ROTTERDAM - In Hoogvliet is de bouw van het nieuwbouwproject Vlietpark begonnen. In totaal worden er 54 eengezinswoningen gerealiseerd, in de directe omgeving van het stadshart van Hoogvliet.


Vlietpark krijgt naast de eengezinswoningen ook een groen openbaar gebied met ruimte om te spelen en te verblijven. Het project, ontworpen door Eentien Architecten, bestaat uit 54 eengezinswoningen, waarvan 48 woningen in het middenprijssegment en 6 hoekwoningen in het hogere prijssegment. De woningen zijn verdeeld over twee hoven met in het midden de parkeervoorzieningen.

Duurzaamheid

De woningen worden voorzien van stadsverwarming en worden standaard uitgerust met zonnepanelen. Ook is er veel aandacht besteed aan de flora en fauna, zo worden bestaande bomen zoveel als mogelijk behouden en worden diverse groenzones opnieuw ingericht.

'Door dit soort woningen te bouwen, verbinden we een jonge doelgroep voor langere tijd aan onze stad', vertelt wethouder Kurvers (Bouwen en Wonen). 'Bijna 80% van de kopers komt uit Rotterdam en ruim de helft daarvan zelfs uit Hoogvliet'.

Meer informatie

Meer informatie over het Vlietpark is te vinden op Vlietpak-Hoogvliet.nl.