ROTTERDAM - In de Maashaven komt een groot park, het Nelson Mandelapark. Beweging, ontspanning en ontmoeting staan er centraal. Bewoners kunnen in februari en maart meedenken over dit park.


Mede op basis van de reacties van omwonenden in 2019 is een masterplan gemaakt. Hierin staan de uitgangspunten voor de ontwikkeling van het park en hoe het eruit kan komen te zien.

Grote bomen, grasvelden en twee opvallend hoge heuvels met uitzicht over de Maashaven zijn het hart van het park. Aan de oostzijde komt een levendige stadsboulevard. Aan de westzijde komt horeca en ziet u de schepen varen. Ook komt daar een vlonderpad (een pad dat over het water loopt), waar u twee keer per dag het stijgen en dalen van het water en de bijzondere natuur ervaart. Voor de Maassilo komt een waterplein waar kinderen kunnen spelen en dat ruimte biedt aan evenementen. Het park is goed bereikbaar en nodigt uit tot sport en spel.

Meedenken en meedoen

De volgende stap is een programma van eisen. Dit gebruikt de gemeente om een gedetailleerd ontwerp van het park te schetsen. De gemeente is daarom benieuwd naar uw wensen voor het Nelson Mandelapark. Wat wilt u graag doen in het park en wat is daarvoor nodig? U kunt op verschillende manieren meedenken en meedoen
Kijk hiervoor op de website van de Gemeente Rotterdam.