ROTTERDAM - Meer dan 10.000 kinderen in Rotterdam hebben geen eigen fiets. Daarom zamelen de gemeente Rotterdam en de ANWB kinderfietsen in. Deze fietsen zijn bedoeld voor kinderen die een fiets hard nodig hebben en deze niet kunnen kopen.


Mensen die een kinderfiets over hebben die niet meer wordt gebruikt en die in redelijke tot goede staat is, kunnen deze aan de kinderen doneren.

Inleveren

Mensen kunnen op 10 plekken in de stad een fiets inleveren. De ingeleverde fietsen gaan naar een Rotterdamse sociale werkplaats. Hier worden ze opgeknapt en omgebouwd tot bruikbare en veilige kinderfietsen.

Basisscholen en maatschappelijke organisaties delen de opgeknapte fietsen uit aan de kinderen. De Fietsbank koppelt alle partijen aan elkaar. Zo komen de fietsen terecht bij de kinderen die een fiets het hardst nodig hebben.

Alle inleverlocaties in Rotterdam zijn te vinden op de website van de ANWB. Als mensen de fiets niet op locatie kunnen inleveren, dan kunnen ze een ophaalafspraak maken. De fiets moet dan eerst worden aangemeld via de ANWB.

Elk kind verdient een fiets

Meer dan 10.000 kinderen in Rotterdam hebben geen eigen fiets. Om in een drukke stad veilig van en naar school, vriendjes of familie te gaan is fietsen op jonge leeftijd belangrijk. Daarnaast is het goed voor de dagelijkse beweging. Elk kind verdient daarom een fiets.

Meer informatie

De inleveractie loopt van 25 augustus tot en met 30 september 2022. Alle inleverlocaties in Rotterdam zijn te vinden op de website van de ANWB.