ROTTERDAM - Van 30 september tot en met 11 oktober is het Kinderboekenweek! In alle Rotterdamse bibliotheken worden diverse activiteiten georganiseerd voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Om ervoor te zorgen dat de Kinderboekenweek dit jaar veilig en op afstand gevierd kan worden, heeft Bibliotheek Rotterdam verschillende maatregelen getroffen. Zo is dit jaar besloten op de Centrale bibliotheek geen groot Kinderboekenweekfeest te organiseren. In plaats daarvan zijn er op zondag 4 en 11 oktober twee middagen met theater, kidscolleges en workshops, komt u ook?

En toen?

De kinderboekenweek draait dit jaar om het geschiedenisthema 'En toen?'. Want boeken brengen de geschiedenis tot leven. Sla het open en je belandt tussen de dinosauriërs in de oertijd, in een badhuis bij de Romeinen of in een spannend riddergevecht. Stap in de tijdmachine en verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!

Leesplezier

De Kinderboekenweek is een prachtig moment om kinderen te activeren rond het lezen van kinderboeken. Ze leren zich concentreren, verdiepen en maken kennis met hoe mooi taal kan zijn. Het thema van dit jaar nodigt ze uit om dingen met kinderboeken te gaan doen. We prikkelen fantasie en nieuwsgierigheid door tijden van lang, heel lang en superlang geleden te laten leven. De (voor)leesboeken zijn het hele jaar te leen bij de bibliotheek.