ROTTERDAM - Koning Willem-Alexander viert volgend jaar 27 april zijn verjaardag in Rotterdam met zijn familie. In 2023 viert hij ook zijn 10-jarig koningschap. Rotterdammers met mooie ideeën voor Koningsdag kunnen die vanaf vandaag indienen.

Rotterdammers met een goed idee voor Koningsdag 2023 kunnen zich via Koningsdaginrotterdam.nl aanmelden voor een creatieve middag op 10 november om het thema en programma verder uit te werken.

Iedereen is welkom!

Het gemeentebestuur is blij en vereerd met de keuze voor Rotterdam. Burgemeester Aboutaleb: 'De band met het Koningshuis is van oudsher sterk. Rotterdam heeft altijd op de warme belangstelling van onze vorsten kunnen rekenen, in voor- en tegenspoed. Daarom zal Rotterdam op 27 april één dag Koningsstad van Nederland zijn. Iedereen is welkom!'

Bekijk ook onderstaande video met burgemeester Aboutaleb. De tekst gaat verder onder de video.

Onvergetelijk feest van maken

Ook cultuurwethouder Said Kasmi is verheugd met het nieuws. 'Mooi en symbolisch dat de Koning voor de viering van 10 jaar Koningschap kiest voor een feest in 010. We gaan er samen met de stad een onvergetelijk feest van maken voor de Koninklijke familie, de Rotterdammers en iedereen die deze dag met ons mee wil vieren. Iets om naar uit te kijken!'

Meer informatie

Koningsdag in Rotterdam is werk in uitvoering samen met bewoners en onze partners in de stad. Op de website Koningsdaginrotterdam.nl zijn de ontwikkelingen te volgen.