ROTTERDAM - Het asfalt en de tramrails van de G.J. de Jongweg maken plaats voor picknicken in het gras, luieren in de schaduw van een boom en genieten van de schittering van de zon op de Coolhaven. Volgend jaar kan het allemaal in het Tuschinskipark.

Het Tuchinskipark is 12.000 vierkante meter groot. Dat zijn 46 tennisbanen. Bij het ontwerp is veel aandacht besteed aan de kwaliteit en de keuze van het groen. Zo heeft het park straks ongeveer 125 nieuwe bomen. Door de struiken slim te plaatsen, blijft het park open en uitnodigend.

Met je voeten in het water
De kade geven we opnieuw vorm en de waterkant wordt aantrekkelijker voor bezoekers. Het verschil tussen de hoogte van de kade en het waterpeil van de Coolhaven is klein: je kunt bijna met je voeten in het water bungelen.

De werkzaamheden zijn driekwart jaar geleden begonnen. Voor het einde van het jaar begint de gemeente met de aanleg van het groen. In de loop van 2022 is het park klaar.

Rotterdam gaat voor groen
Rotterdam vindt groen in de stad belangrijk. Daarom realiseert de gemeente, samen met bewoners en bedrijven, 20 hectare extra groen voor 2022. En de komende jaren komen er zeven grote groene plekken bij. Beter bekend als de 'zeven stadsprojecten'.

Groen is belangrijk voor het welzijn van de Rotterdammers. En meer groen zorgt voor verkoeling in de zomer en voor betere wateropvang bij stortbuien. Ook zorgt het voor meer variatie in plant en dier.